171                                                                         

5 жовтня мешканці села Клепачі відсвяткували День села. Захід пройшов у сільському будинку культури. Тут зібрались мешканці територіальної громади, гості з сусідніх сіл, а також ті, хто народився і виріс в цьому мальовничому куточку Лубенщини. До святкування гостей припрошував духовий оркестр , а фойє вабила погляд виставка під назвою «Зроблено руками дітей»   та вишивані роботи місцевих майстринь, а концертна зала, заквітчана рушниками та чорнобривцями, радувала святом, якого чекали цілий рік, і знову зібралися, щоб привітати один одного, вклонитися сільським трударям, привітати золотих ювілярів подружнього   життя- сім»ї Гриценків та Щербанів, порадіти щастю молодої сім»ї Слиньків та всією громадою вшанувати іменинників Аллу Лохвицьку та Миколу Підтоптаного.

 

Розділив радість святкування дня села і голова районної ради Олексій Дядечко. Він дякував за роботу очільнику сільської ради Василеві Гаві за натхнення і бажання працювати і підтримувати подібні свята у всіх п»яти селах, які входять до складу сільської ради.

Привітання на адресу клепачан лунали із вуст заступника голови райдержадміністрації Василя Куксаня.

Низку теплих щирих слів говорив про клепачан сільський голова Калайдинцівської сільської ради Василь Ґава.

Підхопили естафету привітань гості, які щороку відвідують це свято: начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Людмила Пащенко та регіональний директор Баришівської зернової компанії Василь Стасовський.

Чудовий концерт на якому було місце   і пісні, і влучному жарту   запропонували місцеві артисти. Народившись у пісенному краї вони дарували свій талант глядачам. Після концерту усіх присутніх пригощали юшкою,   кулішем, капусняком, варениками і ще довго спілкувалися клепачівці, не приховуючи задоволення від свята.