124354-53FDCA20-1390565-8004 жовтня   за участі голови районної ради Олексія Дядечка у районній раді відбулося засідання   постійної комісії з питань депутатської діяльності, етики та місцевого самоврядування, яке провів голова комісії Олег Сагло. 

   Він інформував присутніх про дотримання депутатами районної ради вимог Законів України «Про   статус депутатів місцевих рад» та «Про місцеве самоврядування в Україні», зокрема зупинившись на повноваженнях депутата ради: участі у роботі сесій, засіданнях постійних комісій, звітами перед виборцями та зустрічі з ними. Його виступ доповнила радник голови районної ради з юридичних питань Наталія Шишова, яка наголосила на важливості виконання доручень виборців, використанні в депутатській діяльності такої форми роботи як «депутатський запит» .

     Про відвідування депутатами пленарних засідань, засідань постійних комісій говорив і голова районної ради Олексій Дядечко, акцентуючи увагу на тому, що депутати повинні дотримуватись вимог чинного законодавства, співпрацювати з виборцями, відстоювати інтереси територіальних громад. Діяльність повинна підтверджуватись конкретними справами і якщо за участі народного обранця вдалося вирішити проблеми освіти, культури, медицини – це позитив. Олексій Дядечко зауважив, що на конструктивній співпраці депутатів з виборцями постійно наголошує і Президент України Віктор Янукович, адже лише спільно можна подолати труднощі, побудувати сильну заможну державу.  

 

 

   Радник голови районної ради з юридичних питань доповіла присутнім про виконання вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики» в Лубенській районній раді. Вона чітко пояснила процедуру проходження проектів рішень ради, що носять регуляторний характер, повідомивши, що на сьогодні у районній раді діє три регуляторних акта. У звязку зі змінами у законодавстві до «Методики розрахунку   та порядку використання плати за оренду майна спільної власності територіальних сіл району, типові договори оренди» також було внесено зміни. Наталія Шишова зупинилась на роботі   постійної комісії з питань   економіки, підприємництва,   транспорту, зв’язку та управління комунальною власністю, на яку покладено повноваження з питань реалізації державної регуляторної політики.

На завершення роботи комісії Олег Сагло закликав депутатів попрацювати над пропозиціями до плану роботи постійної комісії на 2014 рік. Підсумки засідання підвів голова районної ради Олексій Дядечко, подякувавши депутатам за злагоджену роботу.