1 жовтня в селі Березівка відбувся святковий захід до Дня ветерана та Міжнародного дня людей похилого віку, на який зібралися мешканці сіл Березівської сільської ради. Силами працівників територіального центру соціального обслуговування райдержадміністрації та сільської ради організовано святкову програму за участі місцевих художніх колективів, виставку робіт народних умільців та солодкий стіл від районної організації Партії регіонів. Привітали ветеранів та людей похилого віку голова райдержадміністрації Віктор Алєксєєнко, голова районної ради Олексій Дядечко, заступник голови райдержадміністрації Василь Куксань, директор територіального центру соціального обслуговування райдержадміністрації Наталія Хомкіна, сільський голова Березівської сільської ради Олена Якименко. Вітаючи присутніх, Віктор Алєксєєнко наголосив на успішній реалізації у районі ініціатив Президента України Віктора Януковича щодо підвищення соціального захисту найбільш уразливих верств населення. Свято пройшло у теплій, дружній атмосфері. На згадку учасникам вручено подарунки та квіти. Мешканка села Шинківщина від імені всіх ветеранів сільської ради подякувала районній і місцевій владі за турботу, розуміння і тепло.

 

 

               Цього ж дня керівники району, їх заступники, працівники управління праці та соціального захисту населення, територіального центру соціального обслуговування спільно з сільськими головами відвідали ветеранів вдома: учасників Великої Вітчизняної війни Ніну Данилівну Тімон та Дарію Петрівну Блонар, які проживають у селі Новооріхівка; мешканку села Березівка, дитину війни, інваліда другої групи Лідію Федосіївну Кулініч; учасницю Великої Вітчизняної війни Лідію Іванівну Сіренко, ветерана праці Ольгу Володимирівну Демуру, дитину війни Василя Івановича Розуменка, які проживають у селі Оріхівка. Вручили їм вітальні листівки, матеріальну допомогу та квіти.

5555555102

               Працівниками територіального центру соціального обслуговування райдержадміністрації в рамках відзначення Дня ветерана та Міжнародного дня людей похилого віку проведено обстеження матеріально – побутових умов проживання малозабезпеченої категорії жителів району. Із обстежених 96 осіб 55 ветеранам надана одноразова грошова допомога на загальну суму 6 тис. грн. за рахунок додаткових коштів місцевого бюджету в рамках районної програми «Турбота».

                 Для забезпечення потреб підопічних – ветеранів праці та людей похилого віку – в поїздках до медичних, банківських установ, державних організацій та комунальних підприємств, органів влади, місцевого самоврядування, соціального захисту, на культурно-масові та спортивні заходи надається автотранспортна послуга «соціальне таксі». За 9 місяців 2013 року нею скористались 12 осіб пільгових категорій, які отримали 21 послугу.