DSC 1225                                                                                   

       20 вересня у Лубнах   відбулися урочистості з нагоди   відзначення 1025-річчя заснування міста та 70-ї річниці визволення від німецько-фашистських загарбників.

       У кінотеатрі «Київська Русь» відбувся святковий концерт. Жителів міста привітали Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко , почесні гості - заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Віктор Животенко, голова обласної ради Іван Момот, народний депутат України Володимир Пилипенко.

Іван Момот відзначив вагомі здобутки Лубен у соціально-економічному розвитку регіону, добрі справи жителів міста на Сулі, які сприяють благополуччю територіальної громади. Він наголосив, що обласна влада допомагає громаді у розв’язанні проблемних питань життєдіяльності, зокрема надає фінансову підтримку з обласного бюджету.

     Багато щирих слів, віри у краще майбутнє та розквіту місту над Сулою зичила лубенцям заступник голови районної ради Євгенія Яковченко.

 

     Щирі вітання   пролунали з вуст заступника голови райдержадміністрації Вікторії Мартиневської, яка зачитала вітальні листівки від голови райдержадміністрації Віктора Алєксєєнка,   голови районної ради Олексія Дядечка . Керівники району бажали мешканцям Лубен добра та благополуччя, місту – бути і надалі красивим, зігрітим сонячними променями слави його справжніх синів і доньок

     Кращих керівників підприємств, установ та організацій, державних службовців, вчителів та лікарів було нагороджено почесними відзнаками Кабінету Міністрів, Верховної Ради України, Полтавської облдержадміністрації та обласної ради.

     Чотири лубенські родини отримали ключі від нових квартир.

DSC 1235

     Після церемонії нагородження на містян чекав   концерт, подарований учасниками художньої самодіяльності.

     Справжнім сюрпризом і величезним подарунком для присутніх став феєричний виступ ансамблю пісні і танцю збройних сил України під керівництвом Дмитра Антонюка.

     Впродовж трьох днів   лубенці святкували день народження славних Лубен та їх визволення від ворога-загарбника. Біля   пам»ятників та пам»ятних знаків у мікрорайонах міста відбулися   мітинги. До обелісків, Вічного вогню   лягли живі квіти. Їх клали ветерани-визволителі, містяни, молодь, яка пам»ятає героїчні подвиги дідів і прадідів. Гарного настрою додавали усім концерти духових оркестрів Лубен та Оржиці, майстрів мистецтв обласної філармонії, творчих дитячих колективів міста, художніх колективів районних центрів та Лубенського району області, які залюбки демонстрували красу   і силу свого таланту. Захоплювали виставки робіт   народних умільців та художників Лубенщини. Просто причаровували погляди як дорослих так і малих виставки квіткових панно. Масу найкращих вражень залишив по собі   гала-концерт кращих аматорських колективі Полтавщини та святковий феєрверк.

DSC 1398