24442223                                                             

18 вересня на Лубенщині, в картинній галереї Вовчицького районного краєзнавчого музею імені І.І.Саєнка відбулося відкриття виставки художніх полотен, на якій представлені роботи Володимира Семенюти, Василя Лапушкіна, Олександра Рогозного, Віктора Юр’євича, Ольги Таран, Володимира Мірошниченка та фотохудожників народного клубу «Софіт».

     Долучитися до мистецтва мали змогу голова райдержадміністрації Віктор Алєксєєнко, заступник голови районної ради Євгенія Яковченко, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Людмила Пазенко, самі митці, учнівська молодь та місцеві жителі.

 

Віктор Алєксєєнко, вітаючи присутніх, зазначив:

- Актуальними питаннями сьогодення є питання естетичного виховання і розвитку естетичної культури підростаючого покоління. Тому залучення молоді до творчості, до мистецтва, до прекрасного є основою розвитку особистості. У зв’язку з цим важливого значення набувають подібні заходи. Користуючись нагодою, керівник району привітав усіх із 70-ою річницею визволення Лубенщини від німецько-фашистських загарбників та 1025-річчям заснування міста Лубни.

Євгенія Яковченко висловила слова безмежної вдячності талановитим людям, побажала їм нових творчих здобутків.

У подарунок для всіх присутніх звучали пісні від учасників художньої самодіяльності району.

 Від творчої інтелігенції слово для виступу мали Володимир Мірошниченко та Юрій Зілінський.