DSC 4302                                                                            

    Днями мешканці села Березоточа відсвяткували День села. Свята чекали тут цілий рік і ретельно готувалися, аби вшанувати та подарувати незабутні враження громаді, подякувати за працю трудовим колективам, відзначити кращих їх представників, розповісти про здобутки, досягнення та перспективи. А рік , дійсно, був плідним і не минув даремно для кожного мешканця Березоточі. Тож присутні згадували минуле і сьогодення, розповідали про свої успіхи, в той час як народні майстри села демонстрували власні вироби, чим і вражали гостей заходу. 

     День села розпочався з виступу сільського голови Березотіцької сільської ради Надії Білокур,в словах якої промовляла неприхована любов, глибока повага та щире захоплення цією мальовничою місцевістю та її щедрими, працьовитими людьми. Саме вони уславлюють село, возвеличуючи його своєю працею та трудовими здобутками.

 

 

  

    Тож з нагоди свята Надія Білокур вручила відзнаки Олексію Устименку – директору  Березотіцької дослідної станції лікарських рослин, Анатолію Остапчуку – начальнику ДП «Укрліктрави», директору школи Юлії Рак, завідуючій ДНЗ «Берізка» Світлані Давиденко, завідуючій сільською амбулаторією Надії Ярошенко, настоятелю Свято-Покровської церкви отцю Роману, директору сільського будинку культури Олексію Білокуру.

 

    Крім того пишаються жителі Березоточі своїми талановитими, знаними далеко за межами району земляками : композитором Микола Євтушенко, поетесою Надією Гринь, художником та єдиним кобзарем на Полтавщині Іваном Новобранцем, а нині і єдиним, створеним тут 20 років тому самодіяльним хоровим колективом «Мрія» під керівництвом Юлії Гриші. 

 

     Розділили довгоочікуване свято жителів Березоточі голова районної ради Олексій Дядечко, голова райдержадміністрації Віктор Алєксєєнко, народний депутат Володимир Пилипенко, начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації Людмила Пазенко, чисельні гості з сусідніх сіл, зразковий ансамбль   фольклорного танцю «Перлина», який виконав кілька хореографічних композицій.

 

Очільники району бажали селу процвітання, а його мешканцям – злагоди, достатку та благополуччя.

 

       Звісно ж, у такий святковий день не обійшлось без гречного пригощання смачними пирогами, кулішем та шашликами. А справжнім подарунком для березотітців став виступ Черкаського народного академічного хору, який виступив з цілою концертною програмою і мав надзвичайний успіх.