9944444 

17 вересня Лубенщина відсвяткувала 70 – ту річницю визволення краю від німецько-фашистських загарбників. У селі Калайдинці, біля Меморіалу радянському воїну - визволителю зібралися ветерани, мешканці району, підростаюче покоління аби згадати буремні 40 роки та вшанувати пам»ять тих, хто виборов мешканцям Посульського краю мирне небо над головою.

     У заході взяли участь голова районної ради Олексій Дядечко, голова райдержадміністрації Віктор Алєксєєнко, голова Лубенської районної організації ветеранів Василь Силка, помічник народного депутата країни Володимира Пилипенка Фелікс Банков, сільський голова Калайдинцівської сільської ради Василь Ґава.

 

 

     У своєму вітальному слові голова районної ради Олексій Дядечко дякував ветеранам за мирний день, за мужність і героїзм в бою, наполегливу   самовіддану працю у нелегкий післявоєнний період відбудови, а також закливав підростаюче покоління пам»ятати безстрашні подвиги дідів і прадідів.

           Голова райдержадміністрації Віктор Алєксєєнко, вітаючи присутніх зі святом, зазначив:

- Соціальний захист ветеранів війни, які врятували наше мирне майбутнє, є і завжди буде залишатися основним пріоритетом державної політики. На цьому наголошує Президент України Віктор Янукович, на це спрямовані зусилля районної влади. І сьогодні, у 70 - ту річницю героїчного подвигу, в пам'ять про тих, хто не повернувся зі фронтових доріг, ми усіма своїми справами зобов'язані утверджувати мир, злагоду та суспільну гармонію на нашій рідній землі.

224444

Присутніх також привітали учні місцевої школи, вручили квіти ветеранам.

Лубенці з гордістю прийняли від мешканців Чорнух  Всеукраїнську естафету пам»яті «Слава визволителям України», яка ініційована Організацією ветеранів України і підтримана Президентом Віктором Януковичем, присвячена 70-ій річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ій річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.

           Голова Лубенської райдержадміністрації Віктор Алєксєєнко урочисто передав естафету пам’яті місту Лубни, символічний вогонь пам′яті приняли члени міської ветеранської організації.

       До пам»ячника воїну- визволителю лягли живі квіти.По закінченню на гостей свята чекала смачна «солдатська каша».

100444