8222222222                                                        13 вересня, напередодні Дня працівників лісу та Дня фізичної культури і спорту на стадіоні спортивного комплексу Лубенського лісотехнічного коледжу стартував традиційний Всеукраїнський турнір – Кубок «Юність Посулля» з футболу. За підтримки Національного олімпійського комітету і Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України його організаторами виступили Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство «Спартак», Асоціація аматорського футболу України, Лубенський лісотехнічний коледж.

 

  

На двох футбольних майданчиках призові місця розіграли шкільні команди та студентські колективи з Полтавської, Чернігівської, Черкаської областей та міста Києва. Надзвичайною подією цього спортивного свята стало проведення Олімпійського уроку за участю олімпійського чемпіона з баскетболу Анатолія Паливоди (Мюнхен-1972, Федеративна Республіка Німеччина). В актовому залі лісотехнічного коледжу зібралося понад 500 прихильників олімпійського руху. Серед них – не лише студенти, а й учні міських та сільських шкіл Лубенщини. Щоб потрапити на Олімпійський урок, вони також пройшли суворий відбір, тому тут присутні відмінники навчання, шкільні активісти, учасники спортивних секцій і гуртків.

Учасників змагань привітали голова райдержадміністрації Віктор Алєксєєнко, голова районної ради Олексій Дядечко, міський голова Олександр Грицаєнко, директор коледжу Роман Сендзюк, олімпійський чемпіон з баскетболу Анатолій Паливода та інші. Побажали юним спортсменам підкорити найвищу вершину цього популярного серед молоді футбольного турніру, а також зустріти добрих і надійних друзів і досягти омріяної мети.

91111111111111

У своєму вітальному слові Віктор Алєксєєнко зазначив: «В районі розвитку спорту приділяється значна увага. Останнім часом активно пропагуюємо і граюємо у футбол. Адже наша держава має славні футбольні традиції і по праву входить до еліти європейського футболу. Виконуючи соціальні ініціативи Глави держави, районна влада працює над поліпшенням стану існуючої матеріально-технічної бази та будівництвом сучасних спортивних споруд. Будуються стадіони, спортивні та дитячі ігрові майданчики, проведено поточні ремонти спортивних залів. В рамках виконання нових соціальних ініціатив Президента України та відзначення Дня фізичної культури і спорту з 9 вересня у навчальних закладах району проходить Олімпійський тиждень і проводиться Всеукраїнський олімпійський урок. Здорові і фізично розвинені діти – запорука майбутнього України. Тому залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом, популяризація здорового способу життя – наше пріоритетне завдання».

На переможців чекають кубки, медалі, грамоти, дипломи, різноманітна олімпійсько-спортивна атрибутика.Учасники Олімпійського уроку отримали різноманітну сувенірну продукцію від НОК України за найкращі знання з історії олімпійського руху.

Нехай переможе найсильніший.