Надрукувати
8.05
       Щороку 8 травня разом з усім цивілізованим світом ми вшановуємо кожного, хто захищав планету від нацизму в роки Другої світової війни. Мільйони втрачених життів, скалічених доль, закатованих душ і мільйони причин, щоб сказати злу: ніколи знову!
       Ми знали ціну, яку сплатили за цю мудрість наші предки. Знали, як важливо вберегти її та передати нащадкам. Але й гадки не мали, що наше покоління буде свідком наруги над словами, що, як виявилося, є істиною далеко не для всіх.
       Сьогодні на нашу землю прийшла нова чума – путінський рашизм, що став аналогом нацизму у ХХІ сторіччі. Вже ні в кого немає сумніву, що десятиліттями методично зомбоване пропагандою російське населення у своїй значній більшості схвалювало і схвалює масові злочини путінського режиму в Україні. Російські солдати вбивали і продовжують вбивати мирних українців, стирати з лиця землі українські міста, катувати полонених.
       Пам’ятаючи про страшні події Другої світової війни та її жертви в Україні, ми ще з більшою рішучістю боремося проти російських окупантів, оскільки захищаємо наші сім’ї, будинки, вулиці, міста і села від нового людиноненависницького зла – рашизму, мета якого геноцид Української нації.
       Українці вистояли і спільно з іншими народами світу здобули перемогу над нацизмом у Другій світовій війні. Ми вистоїмо і зараз й здобудемо перемогу над рашизмом – у війні за нашу свободу, незалежність і щасливе майбутнє. Завдяки нашій боротьбі світ зміниться на краще.
       Ми все подолаємо. І ми знаємо це точно, бо наші військові і всі наші люди – нащадки тих, хто подолав нацизм. Тож переможуть знову.
       І знову буде мир. Нарешті знову!
       Вічна шана всім, хто протистояв нацизму!
       Вічна пам'ять усім загиблим під час Другої світової війни!
       1939 – 1945 – Ми пам'ятаємо!
       2022 - 2023 рік – Не забудемо!
Ми переможемо!
З повагою
Голова Лубенської районної ради Тетяна КАЧАНЕНКО
Депутати районної ради