Надрукувати

Туберкульоз - це серйозне інфекційне захворювання, яке може бути небезпечним, особливо для людей зі слабким імунітетом або іншими хронічними захворюваннями.

Сьогодні, в Міжнародний день боротьби з туберкульозом, голова Лубенської районної ради Тетяна КАЧАНЕНКО провела робочу зустріч з людьми, які проводять велику роботу з профілактики, виявлення та лікування хворих на туберкульоз.

Співпраця сімейної медицини органів місцевого самоврядування з фтизіатричною службою на Лубенщині за минулий рік дала відчутні позитивні результати. Виявлено хворих на туберкульоз у 2,5 рази більше, що дозволило вчасно пролікувати хворих та запобігти розповсюдженню туберкульозу. Сказала координатор з туберкульозу Лубенського району, завідувач КДВ № 3 КП «ПОКПТД ПОР» лікар фтизіатр Марина ГРЕБЕНЮК.

Олена ПАХОМОВА, голова Лубенської РО Товариства Червоний Хрест, розповіла про участь в організації залучення хворих на туберкульоз щодо їх обстеження та соціальний супровід.

Про співпрацю районної ради, представників медичної сфери та Товариства Червоний Хрест говорили сьогодні під час робочої зустрічі з питань протидії туберкульозу у Лубенському районі.

«Відповідальність за боротьбу з туберкульозом в суспільстві лежить на кожному з нас. Тому ми всі повинні співпрацювати для подолання такого негативного явища, як туберкульоз», – сказала Тетяна КАЧАНЕНКО, голова районної ради.

24