Надрукувати

365

Війна – це страшне слово, і ще страшніше те зло, яке вона означає.

Рік тому о 4:55 ранку 24 лютого Україна здригнулася від перших ворожих ракет на своїй території – Путін почав повномасштабну війну. Від звуків вибухів прокинулися жителі багатьох українських міст, зокрема Харкова, Одеси та Києва.
Сьогодні виповнюється 365 днів від початку злочинного повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну. Цей напад став кульмінацією загарбницької війни, яку москва розпочала проти України 9 років тому з окупації Криму у 2014 році.
Цей рік був сповнений важливих дат. Багато з них нагадують про трагедії, деякі – про переломні події.
Ми вчилися жити під звуки сирен, піклуватися про себе і близьких, шукати безпечні місця за кордоном або у власних помешканнях.
Одні дати затьмарювали інші і, ймовірно, кожен українець може назвати моменти, які за цей час запам’яталися найбільше.
Цей рік змінив наше життя і змусив весь світ повірити у силу і незламність українського народу..Ворожі обстріли цивільного населення та критичної інфраструктури, знущання над військовополоненими, мародерство, зґвалтування дітей, жінок, чоловіків та літніх людей, прицільні розстріли цивільних автівок евакуації та іноземних волонтерів, обстріли пологового будинку - ось такою побачив світ росію від 24 лютого. Сотні тисяч зламаних доль та смертей, які ми не маємо права пробачити.
Сьогодні Україна та її незламні воїни ведуть війну проти російського агресора і захищають не тільки себе, а й всі демократичні країни світу від наступу загарбницьких сил тиранії і диктатур.
Рік тому міжнародні експерти рахували дні-тижні, скільки буде жити наша держава. Пройшло 365 днів. І сьогодні вже міжнародні експерти рахують, скільки часу треба, щоб розвалилася російська імперія.
Ці міжнародні експерти рахували силу кількості танків, кількості зброї, але вони не врахували силу духу українців, який просто не вимірюється. Адже кожен, хто віддав своє життя за незалежність нашої держави, він своєю святістю скроплює цю землю, і вона має вже зовсім іншу силу. Наше військо - це не є 300-400 тисяч! Наше військо - це є 40 мільйонів людей! В нас є одна дорога – йти і Перемагати.
Сьогодні, коли розгортається український прапор, у світі всі знають, що це є прапор свободи. Сьогодні, коли в світі говорять «Україна» – це слово означає «Перемога». Ми платимо титанічну ціну за це – ми втрачаємо найдорожче, дорогих рідних наших Героїв. Велика вам подяка і низький уклін. Слава українському війську!
Росія повинна відповісти за кожне спалене українське місто і село. За кожне зруйноване життя. За кожну українську родину, знищену російськими ракетами, бомбами і мінами.
🙏🙏🙏Вічна пам’ять усім, чиї життя забрав російський терор!
Слава нашим воїнам! Слава кожному, хто зараз у бою! Всім, хто нам допомагає! Слава Україні!💙💛🇺🇦