Надрукувати

15022023

Сьогодні в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Після Другої світової війни війська Радянського Союзу брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. Але найбільш масштабною та трагічною була війна в Республіці Афганістан. Війна тривала 10 років — з 25 грудня 1979 року до 15 лютого 1989 року. Пік бойових дій припав на 1984-1985 роки.
Війну в Афганістані часто називають загарбницькою війною Радянського Союзу, але для тисяч солдатів-строковиків, які пройшли через цю війну — це було виконання їхнього обов’язку, який на них покладала держава.
Афганська війна стала важким випробуванням і трагедією для сотень тисяч людей – тих, хто безпосередньо знаходився на Афганській землі, і тих, хто безмежно довгими й тривожними днями і ночами чекав дома повернення своїх синів, чоловіків, батьків, коханих, друзів.
З тих часів і до сьогодні вас об’єднує дух бойового братерства, де високо цінуються взаємовиручка, честь і гідність. Ви, як ніхто, знаєте справжню ціну війни і миру, вмієте дорожити сьогоднішнім днем, усвідомлювати свою відповідальність за майбутнє, за долю прийдешніх поколінь.
Багато з вас і сьогодні в строю, достойно виконує свій службовий обов’язок в зоні військових дій на захисті нашої країни, її цілісності та незалежності.
Минає майже рік відтоді, як росія почала повноцінне вторгнення в Україну та незаконну агресивну війну, яка принесла незліченні страждання народу України, Це загарбницька війна. росія напала на суверенну незалежну демократичну вільну державу в Європі, Україну. І, звичайно, Україна має право захищатися. Зараз хлопці виборюють наше право на життя у вільній, самостійній, квітучій країні.
У цей скорботний день схиляємо голови перед своїми синами, що воювали та загинули, виконуючи інтернаціональний обов’язок.
Вшановуємо світлу пам'ять усіх загиблих внаслідок збройної агресії держави-терориста рф.
Згадаймо Героїв, які полягли у боях за вільну незалежну Україну, мирних громадян, невинних дітей та всіх українців, чиї життя забрала держава-агресор!
Пам’ятаємо! Не пробачимо! Помстимося!💙💛🇺🇦
З повагою
Голова Лубенської районної ради      Тетяна КАЧАНЕНКО
Депутати районної ради