Надрукувати


Щорічно 14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.14 грудня

Ця дата – не тільки свічка пам’яті на честь загиблих товаришів, а й день, що згуртував величезну кількість людей перед лицем страшної біди.

Вже з перших годин, днів численні наші співвітчизники не вагаючись стали до боротьби з грізним і невидимим ворогом: щоденно несли небезпечні вахти біля розпеченого реактора, очищали від радіації поля, сади і житло, щиро приймали у себе переселенців. Так починався літопис всенародного подвигу… Стійко пройшовши чорнобильське пекло, ви сьогодні живете та трудитеся поряд з нами на благо Лубенщини.

Поки наш східний сусід погрожує світу ядерною війною, ми продовжуємо пам’ятати тих, хто ціною власного життя та здоров’я став на захист Європи та світу в день, який назавжди змінив історію й долі тисяч людей.

З глибокою пошаною ми дякуємо вам, шановні ліквідатори, за подвиг, під час якого ви віддали своє здоров’я, ставши на шляху сліпої ядерної стихії, і захистили тим самим не лише українську землю, а й всіх нас від смертельної небезпеки.

Щиро бажаємо вам і вашим рідним міцного здоров’я, бадьорості духу, сімейного затишку, добра, миру та злагоди.

З повагою
Голова Лубенської районної ради
Тетяна КАЧАНЕНКО

Депутати районної рад