Надрукувати
Лубенщина в жалобі… 🙏🙏🙏
Трагічне повідомлення про загибель від рук рашистів відразу СЕМИ наших земляків – військовослужбовців затьмарила цей сонячний літній день всіх жителів Лубенщини.
Сум, біль, сльози, нова невимовна втрата.
Страшна, несправедлива та невиправдана війна, яку розпочала рф проти нашої мирної держави, забрала вже не одне життя найкращих синів та доньок України.
У ніч із 17 на 18 червня сталося непоправне лихо – внаслідок артилерійського обстрілу російських окупантів у селі Цапівка, Богодухівського району, Харківської області загинули семеро наших земляків-військовослужбовців 92-ої окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка:
🇺🇦МОРОЗ РУСЛАН ІЛЛІЧ (16.07.1981р.н. – 17.06.2022) - старший сержант. Уродженець Полтавської області, Гребінківської територіальної громади, село Слобода – Петрівки. Закінчив в 1998 році загальноосвітню середню школу в селі Слобода – Петрівка. Срочна служба з жовтня 1999 року по травень 2021 року. Працював на Морозівській птахофабриці, начальником охорони. Проживав в Морозівському старостинському окрузі 19 років. Одружений, мав дружину та доньку.
🇺🇦АРСЕНЕНКО ВОЛОДИМИР АНДРІЙОВИЧ (26.08.1983 – 17.06.2022) - старший сержант. Чимало лубенців знали на позивний «Веселий», який отримав ще навчаючись у Лубенській школі №1. Шкільна команда КВН любила й цінувала його. Пізніше навчався у Лубенському лісотехнічному коледжі, створив невеликий приватний бізнес. Мав дружину та сина.
🇺🇦ПАНТЕЛЕЙ ОЛЕКСІЙ МИКОЛАЙОВИЧ (29.03.1985 – 17.06.2022) – солдат. Родом із села Тарасенкове Оржицького району. Закінчив Черкаський інститут пожежної безпеки. Він був людиною з незламним характером та принципами, без вагань пішов на захист Батьківщини від російського ворога. У Лубни разом із сім’єю: дружиною, сином та донькою, переїхали не так давно. Мріяв пов’язати своє життя саме з Лубенщиною, але поклав за неї голову .
🇺🇦ПАНЧЕНКО ВЯЧЕСЛАВ МИКОЛАЙОВИЧ (21.02.1980 -17.06.2022) – сержант. Закінчив Лубенську школу №5, згодом - професійно-технічне училище в селі Войниха. Після служби в армії залишився понадстроково. Згодом повернувся у рідне місто, але з перших же днів повномасштабної збройної агресії рушив до військкомату і став на захист Батьківщини.
🇺🇦УЛЯНКО СЕРГІЙ ВАСИЛЬОВИЧ ( 30.10.1978 р.н. – 17.06.2022) – головний сержант, начальник складу взводу матеріально-технічного забезпечення, призваний за мобілізацією у період військового стану, мешканець села Хвощівка Хорольської громади.
🇺🇦ПОНОМАРЕНКО РОМАН ЮРІЙОВИЧ (27.11.1994 р.н. – 17.06.2022) – старший солдат, комірник речового складу взводу матеріально-технічного забезпечення, призваний за мобілізацією у період військового стану, мешканець м.Хорол.
🇺🇦ТИХОНЕНКО АНДРІЙ ВАЛЕРІЙОВИЧ (22.03.1996 р.н. – 17.06.2022) – старший солдат, швець ремонтної майстерні речового майна взводу матеріально-технічного забезпечення, призваний за мобілізацією у період військового стану, мешканець м.Хорол.
Щирі співчуття рідним та близьким з приводу тяжкої втрати. Живе лиш той, хто не живе для себе – хто для других виборює життя. Герої виборювали мирне життя для нас, поклавши на жертовний вівтар війни свої власні. Ми всі в неокупному боргу перед безсмертним подвигом Героїв. Тож священна світла пам'ять про них житиме у нашій пам’яті вічно. Вічна пам’ять та вічний спокій!
2️⃣1️⃣червня о 13 - 00 год. відбудеться прощання з Героями у Лубенській громаді на Володимирському майдані, в Хорольській громаді на центральній площі міста – о 12-00 год. В селі Слобода – Петрівка Гребінківської територіальної громади відбудеться прощання з Героєм, час додатково повідоме громада , а поховають Героя в с.Морозівка Баришівської громади.
Мороз РусланПономаренко Тихоненко
Панченко Арсененко