УКРАЇНА

ЛУБЕНСЬКА РАЙОННА РАДА

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Сорок третя сесія сьомого скликання

Р І Ш Е Н Н Я

від 30 квітня 2020 року

Про звернення депутатів Лубенської

районної ради до Верховної Ради України

       Відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,   районна рада

В И Р І Ш И Л А:

  1. Прийняти звернення депутатів Лубенської районної ради Полтавської області до Верховної Ради України.
  2. Доручити виконавчому апарату районної ради направити звернення до Верховної Ради України в установленому порядку.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань законності та правопорядку, місцевого самоврядування депутатської діяльності та етики, зв’язків з громадськістю, антикорупційної політики.

Голова районної ради                                                                     Г.М.Угляниця

                                                                                                                                                             

 

Додаток

до рішення сорок третьої сесії   районної ради сьомого скликання                                                                                                                                                                        

від 30 квітня 2020 року

                                                  

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Лубенської районної ради Полтавської області до Верховної Ради України

Ми, депутати Лубенської районної ради Полтавської області, глибоко стурбовані ситуацією, яка склалася навколо мисливської галузі в Україні в цілому, в Полтавській області та в нашому районі безпосередньо.

Ми, як депутати районної ради не стоїмо осторонь вирішення важливих питань життєдіяльності району. На сесії районної ради 21 червня 2018 року

підтримали громадську організацію УТМР та прийняли звернення з метою недопущення   ліквідації та руйнування   місцевих   осередків   громадських

організацій,   щоб дати можливість зберегти цій організації статус юридичної особи, тим самим підтвердивши свою позицію по відношенню до громадян району.

Займаючи державницьку позицію, громадська організація УТМР ось уже на протязі багатьох десятків років займається веденням мисливського господарства, яке є однією з основних складових мисливської галузі. Напротязі усього цього періоду ми, у межах своєї компетенції, забезпечуємо охорону та відтворення тваринного світу і його різноманіття, не зважаючи на те, чи є вони предметом для полювання. Будучи одним із користувачів мисливських угідь, організація забезпечує недопущення та подолання епізоотичних ситуацій, збереження і доведення до оптимальної чисельності диких звірів і птахів, які віднесені до державного мисливського фонду, надає право нашим громадянам приймати участь у регулюванні чисельності того чи іншого виду дозволеного до відстрілу, займатися веденням мисливського собаківництва. Все це можу бути зруйноване або взагалі припинить своє існування, у разі прийняття на рівні Верховної Ради України запропонованих змін до деяких Законів України (реєстраційні номери 2448, 2351, 0870), з прийняттям яких фактично може бути ліквідована мисливська галузь, як одна із галузей в Україні.

Сотні тисяч громадян будуть позбавлені свого конституційного права на використання природних ресурсів, десятки тисяч наших громадян втратять свої робочі місця, а державі та навколишньому природному середовищу буде нанесено непоправної шкоди.

В зв'язку з вище викладеним, просимо не допустити прийняття у запропонованій редакції проектів Законів України (реєстраційні номери 2448, 2351, 0870), як таких, що не сприятимуть покращенню стану справ у веденні мисливського господарства, а навпаки – несуть загрозу можливої ліквідації цілої галузі.

              В.о. керуючого справами виконавчого

              апарату районної ради                                                                                Н.А.Шишова