УКРАЇНА

ЛУБЕНСЬКА РАЙОННА РАДА

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Сорокова сесія сьомого скликання

Р І Ш Е Н Н Я

від 12 листопада 2019 року

Про встановлення у 2020 році вартості

харчування дітей у закладах дошкільної

та загальної середньої освіти району району

         Відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 35 Закону України «Про дошкільну освіту», статті 5 Закону України «Про охорону дитинства», статті 21 Закону України «Про загальну середню освіту», постанови Кабінету Міністрів України від 19 червня 2002 року № 856 «Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах» (із змінами), Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 21 листопада 2002 року № 667 (із змінами), та з метою забезпечення належного рівня організації харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти, районна рада

ВИРІШИЛА:

  1. Встановити на 2020 рік вартість харчування на день для вихованців закладів дошкільної освіти району за нормами харчування для дітей відповідного віку з урахуванням режиму роботи закладів та вікових категорій дітей:

1) групи з перебуванням дітей 9 годин віком від одного до трьох років – 24 гривні;

2) групи з перебуванням дітей 9 годин віком від трьох до шести (семи) років – 30 гривень;

  1. Встановити на 2020 рік плату за харчування дітей у закладах дошкільної освіти району для батьків та осіб, які їх замінюють, що становить 50 відсотків від вартості харчування на день:

1) групи з перебуванням дітей 9 годин віком від одного до трьох років – 12 гривень;

2) групи з перебуванням дітей 9 годин віком від трьох до шести (семи) років – 15 гривень;

  1. Зменшити у 2020 році у закладах дошкільної освіти району розмір плати на 50 відсотків для батьків, у сім`ях яких виховується троє і більше дітей.
  2. Звільнити у 2020 році від оплати за харчування у закладах дошкільної освіти дітей пільгових категорій (дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей інвалідів та дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», дітей учасників антитерористичної операції на сході України ).
  3. Забезпечити у 2020 році безоплатними обідами у закладах загальної середньої освіти Лубенського району дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних інклюзивних класах та дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», дітей учасників антитерористичної операції на сході України, учнів 1-4 класів за нормами харчування для дітей відповідного віку.
  4. Встановити на 2020 рік грошову норму витрат на безоплатний обід у розмірі 15 гривень в день на одного учня із зазначених пільгових категорій.
  5. 7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань соціальної сфери та соціального захисту населення.

Голова районної ради                                                                        Г.М. Угляниця