Надрукувати
273694101 315307603891239 4830012587418329742 nШановні учасники бойових дій на території інших держав!
Покотилась у вічність афганська дорога,
Пломеніють над нею тривожні зірки.
Мов полеглі солдати з граніту виходять
І, вкарбовані в пам’ять, ідуть у віки!..
Ольга Пилипчук
15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Саме цього дня 1989 року з Афганістану були виведені радянські війська, які з 25 грудня 1979 брали участь у війні на території цієї країни.
Минуло 33 роки, але до цього часу не притупилися душевні страждання від втрат у рідних, у колишніх воїнів-афганців, які бережуть пам'ять про події тих років та своїх бойових побратимів.
Через страшне горнило афганської війни пройшли тисячі українських солдат. Згідно зі статистикою, в Афганістані загинули 4 тисячі українців, 72 українських воїни зникли безвісти, майже 3 тисячі матерів втратили своїх синів, півтисячі жінок стали вдовами, 711 дітей – сиротами.
Більше 8 тисяч українців отримали поранення, 6 тисяч залишилися інвалідами. А скільки їх пропало безвісти чи потрапило в полон! А ті, хто залишилися живими, пройшли сувору школу випробування долі.
Із самого початку війни на сході України тисячі афганців та ветеранів інших війн добровільно виступили на захист рідної землі від загарбників.
Ми схиляємо голову перед світлою пам’яттю тих, кому не судилося повернутися живими.
Шановні воїни-інтернаціоналісти, дякую вам за вашу мужність та відданість військовому обов’язку. Бажаємо вам, щоб біль війни назавжди залишився у минулому, щоб ваше життя до країв було наповнене щастям, добробутом та успіхом, а на українську землю повернувся мир і благополуччя.
Честь Вам і слава!
Голова Лубенської районної ради Тетяна КАЧАНЕНКО
Депутатський корпус районної ради