11.01.2022 року відбулося виїзне засідання представників Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА та ГО «Асоціації фермерів і приватних землевласників імені Героя Небесної Сотні, Героя України Віктора Чміленка» в якому взяли участь заступник голови Лубенської районної ради Оксана Цимбал, голова Лубенської районної державної адміністрації Сергій Сіряченко, аграрії Лубенщини та представників територіальних громад району.
Приводом до зустрічі стали актуальні питання земельної реформи, ефективності управління землями громад, надання фінансової підтримки представникам агробізнесу та нововведення у законодавстві.
Василь Бурлака ознайомив присутніх з порядком та процедурою отримання коштів новоствореним фермерським господарствам, кредитної підтримки для діючих фермерів відповідно до внесених змін у чинне законодавство. Голова Асоціації наголосив на проблемних питаннях аграріїв, зокрема щодо викупу земельних ділянок, блокування податкових декларацій та відповів на гарячі питання фермерів Лубенщини. Віктор Скриль, заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації, запевнив про готовність до комунікацій з усіма аграріями та територіальними громадами Лубенського району. Учасники заходу підняли питання доцільності створення обласного сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу для допомоги сільгосптоваровиробникам.
Начальник відділу моніторингу використання земельних і водних ресурсів Департаменту агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації Алла Косик презентувала нещодавно прийняту обласну Програму використання земельних ресурсів Полтавщини на період 2022-2027 років. Зокрема, вона зупинилася на порядку прийняття рішень органами місцевого самоврядування про викуп земельних ділянок, отримання територіальними громадами компенсації за проведення інвентаризації земель, паспортизації водних об’єктів, необхідності реєстрації права постійного користування на земельні ділянки у державному реєстрі речових прав на нерухоме майно до 2024 року тощо.