249839687 251665143588819 3929959657636354764 nУ житті кожного з нас є події, які займають окреме місце в наших серцях та душах, і без сумніву, однією з таких є День вигнання нацистів з України, який щороку відзначається 28 жовтня.
Кожна повоєнна річниця – це завжди і скорбота, і світлі почуття. Звертаючись до минулого, ми щоразу повніше осягаємо ціну мирного життя, тим більше зараз, коли наше сьогодення обпалене війною і ми, мирна демократична нація, змушені взяти до рук зброю, аби відстояти не лише свої кордони, але й гідність і свободу.
Наприкінці жовтня 1944 року Україна була повністю звільнена від нацизму. Нашому народу війна завдала чимало горя, болю і непоправних втрат, адже загинули найсміливіші та найхоробріші.
Назавжди збережуться в серцях вдячних земляків світлі образи тих, хто відважно й стійко боровся з ворогами на фронтах, в підпіллі, національно-патріотичних формуваннях, трудився в тилу.
Минають роки, покоління змінює покоління, але часу непідвладна пам'ять про тих, хто ціною власного життя звільняв міста і села України. Пам'ять про померлих у смертельному двобої з ворогом, чиї могили відомі й незнані, розкидані по своїй і чужих землях. Пам’ять про кожну солдатську краплину крові, кожну вдовину та сирітську сльозу. На святій лубенській землі покояться тисячі воїнів, які віддали свої життя в ім'я нашого майбутнього. Вони назавжди залишаться в народній пам'яті.
Сьогодні ми з особливим почуттям вдячності вшановуємо наших ветеранів, які вибороли й подарували нинішньому та прийдешнім поколінням життя, свободу й мир.
Дорогі жителі Лубенського краю!
Від щирого серця бажаємо вам міцного здоров'я, щастя, довголіття, благополуччя, душевного тепла й турботи близьких, упевненості в грядущому дні, мирного неба й ніколи не зазнати ні вам, ні вашим дітям і внукам воєнних лихоліть.
З повагою, голова Лубенської районної ради
Тетяна КАЧАНЕНКО
Депутатський корпус районної ради