Надрукувати
dsc 1428 219 жовтня у місті Хоролі пройшов регіональний фестиваль творчості для людей з інвалідністю "На крилах віри". Фестиваль зібрав широке коло друзів - серед учасників були представники з Полтави, Шишак, Лубен, Хоролу, Лазірок, Семенівки та Пирятина.
dsc 1400
Щорічне проведення в жовтні-листопаді відкритого інклюзивного фестивалю на Хорольщині стало незмінно доброю традицією. Організація та проведення святкового заходу обласного рівня відбулися під егідою місцевого осередку осіб з інвалідністю «Союз організації інвалідів України» під керівництвом Тетяни Петраш, а також за підтримки Хорольської міської ради в особі міського голови Сергія Волошина та керуючої справами (секретаря) виконавчого комітету Галини Козлової.
Цьогоріч місцева спілка людей, які стійко долають складні випробування долі, відзначає 13-річчя з дати заснуваня і початку історії існування не просто громадської організації, а теплого родинного гніздечка.
Під звучання гімну людей з інвалідністю на головній сцені базового будинку культури Хорольської міської ради розпочалося феєричне фестивальне дійство. Регіональний фестиваль творчості «На крилах віри» зібрав широке коло друзів. Серед його учасників були мешканці Хорольської міської територіальної громади та сусіди з Семенівки, Миргорода, Лубен, гості із Лазірок, Шишак, Пирятина, та Полтави.dsc 1384
З привітальним словом до учасників фестивалю звернулися міський голова Сергій Волошин, керуюча справами (секретар) виконавчого комітету Хорольської міської ради Галина Козлова та голова Полтавського обласного осередку інвалідів Всеукраїнської організації «СОІУ» Сергій Чумак. Від імені очільника громади ведучій заходу вручено корзину з різнобарв'ям живих осінніх квітів, як символічний подарунок для усіх конкурсантів та учасників. Флористична композиція стала окрасою сцени та спільного фото на добру згадку.
Серця присутніх на заході глядачів зігрілися теплом яскравих моментів у старанних виступах артистів-вокалістів, гумористів і танцюристів. Заворожуючу й дивовижно чарівну виставку виробів декоративно-ужиткового мистецтва представили у вестибюлі будинку культури талановиті майстрині з різних куточків Полтавського регіону, які золотими руками створили справжні шедеври: вишивки, картини з пазлів, серветки, прикраси, ляльки, орігамі та інші витвори хенд-мейд. Найбільш емоційними видався танцювальний флеш-моб у виконанні ансамблю «Сонечко». Батьки разом із особливими, «сонячними» дітками віртуозно й старанно виконали затійливі па у помітно відтренованому, злагодженому в кожному русі танку. Душевним і проникливим співом зачарувала глядацьку аудиторію Анастасія Куценко, а Самір Петрушенко підкорив запальним вокалом. Усі без винятку учасники фестивалю за старання і творчу активність отримали дипломи від міського голови та символічні подарунки на добру згадку про добру дружню зустріч у гостинному Хоролі.
dsc 1381Таке цікаве й особливо дороге для кожного учасника свято не вдалося б організувати без підтримки Хорольської міської ради, керівників і працівників відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини, базового будинку культури, Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю України, а також фізичних осіб-підприємців, які надали посильну спонсорську допомогу. Не вдалося б святкове дійство без турботливої та кмітливої Тетяни Петраш, як ентузіастки, запальної затійниці та ідейної натхненниці фестивалю та різних спортивних і культурно-масових заходів для людей з інвалідністю. Їй вдалося об’єднати в єдину родину особливих у суспільстві людей різного віку, з різними життєвими труднощами, родом занять, поглядами та світобаченням. Вдалося на славу й підготовлене цьогоріч фестивальне свято. Тож до нових зустрічей заради посмішок і вогників щастя в очах людей, які потребують уваги й підтримки. Добра всім нам, усвідомлення найвищих життєвих цінностей. А головне – любові до життя у кожній миті!
dsc 1402dsc 1410