РозуменкоНам невідомі всіх їх імена

Хто їх чекає, хто за ними плаче,

Де їхній дім, як їм болить війна,

Яке в них серце – щире чи терпляче.

Нам невідомі мрії й здобуття,

Всі їхні рани, всі слова прощання,

Вони – солдати, що кладуть життя,

Заради нас і мирного світання…”

Вікторія Невідомська

            Минає сім років,  як страшна звістка про загибель на сході України у  зоні АТО Артема Олександровича Розуменка облетіла Лубенщину. Сім років,  як в глибокій скорботі проводжали в останню путь нашого земляка…           Загинув 29-го серпня 2014 р. під час виходу з Іловайського котла т.зв. Зеленим коридором. 18-го вересня 2014 р. тіло було знайдено пошуковою групою Місії "Евакуація-200" ("Чорний тюльпан") у полі поміж селами Горбатенко та Новокатеринівка й привезене у Запоріжжя.

            Указом Президента України № 9/2016 від 16 січня 2016 року"за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

            Вшануємо пам’ять  героя-земляка, який віддав за Україну, її свободу і незалежність,  за нас з вами найцінніше – своє життя. І нехай у наших серцях живе вдячність за подвиг Артема Розуменка, його мужність, незламність та  безмежну любов до рідної землі.  Вічна йому слава!  Пам’ятаємо.