день довкілля 5 червняБажання знати якомога більше про природу й довкілля було завжди притаманне людині ще з перших кроків її розвитку. У той час такі знання були необхідною умовою виживання. Вони використовувалися під час облаштування житла, полювання, рибальства тощо.

Тепер в нашому сучасному житті такі знання також потрібні, але не хочеться сьогодні акцентувати увагу на екологічних проблемах. Хочеться більш оптимістично дивитися у майбутнє, і вірити, що воно настане.

Всесвітній день довікілля – це день, який покликаний ще раз привернути увагу суспільства до охорони навколишнього природного середовища та відзначити заслуги і величезний внесок людей, які стоять на варті українського довкілля.

Отже дотримання екологічних норм і вирішення питань, пов’язаних з охороною довкілля, є провідним завданням сучасності.

Важливу роль  у цій справі відіграють природоохоронні організації, еколого-ресурсні служби, представники науки та громадськості.

Роботу захисників довкілля важко переоцінити, адже від неї багато у чому залежить наше майбутнє.

Цей день – не тільки професійне свято екологів, а й привід для того, щоб замислитися: «А що я особисто зробив для того, аби зберегти довкілля для прийдешніх поколінь?»…
Ми маємо усвідомити, що велика і відповідальна справа охорони навколишнього середовища – це наша спільна турбота. Тому ми переконані, що спільні зусилля фахівців природоохоронних організацій і громадян сприятимуть розвитку  Лубенського району,  його  безпечному майбутньому.

Від щирого серця зичимо вам міцного здоров’я, добробуту і великих успіхів у нелегкій праці зі збереження та оздоровлення довкілля.

З повагою,

Голова Лубенської районної ради                                   Т. П. Качаненко

Депутатський корпус районної ради