7 травня 1986 року від отриманих радіоактивних опіків, несумісних з життям, Олександр Григорович Лелеченко на 47 році життя відійшов у вічність. На надгробку промовистий напис: «Ты погиб,IMG 5e8775991ab772c7acbe5d39a76f93bd V чтобы жили мы», він нагадує сучасникам про подвиг Героя, який у ніч на 26 квітня перекривши подачу водню до реактора, не допустив масштабності техногенної катастрофи, врятувавши не тільки Україну, а й Європу.
         Про це ні на мить ми не маємо право забувати, виховувати молодь з чітким усвідомленням пам'яті, шани, поваги до Героя, усіх хто ціною власного життя, здоров'я подарували нам сьогодення.
         Заступник голови районної ради Олександр Циганенко, голова селищної ради Ромоданівської ОТГ – Олександр Верещака, начальник відділу освіти, культури, молоді, спорту та туризму Ромоданівської селищної ради Оксана Магура, староста сіл Новооріхівка, Ромодан та Величківка – Станіслав Ігнатенко відвідали місце поховання ліквідатора та поклали квіти до могили Героя України - чорнобильця, Почесного громадянина Лубенщини, уродженця села Новооріхівка, Олександра Григоровича Лелеченка.
          Герої не вмирають, вони назавжди залишаються в наших серцях!