unnamed 1Тридцять п’ять років тому вогонь Чорнобильської катастрофи обпалив землю України та ввійшов в історію як найбільша техногенна катастрофа ХХ століття за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей. Це біль для всього світу і тяжка спадщина прийдешнім поколінням багатьох держав.

За рядками статистики криється страшний людський біль, страх за майбутнє, невідомість з якою йшли люди на боротьбу з невидимою руйнівною силою.

Смерч чорнобильської трагедії забрав життя, скалічив долі і відібрав здоров’я багатьох людей, залишивши після себе біль і порожнечу. Минають роки, але чорна віха Чорнобиля і сьогодні кидає свою тінь на долі мільйонів наших співвітчизників.

У радіоактивне пекло для забезпечення оперативних заходів щодо локалізації аварії зі всієї Полтавської області. Усього від аварії на ЧАЕС постраждало 3,2 млн. українців. Занадто дорогою ціною вдалося приборкати вогняну стихію й безконтрольну ядерну реакцію в пошкодженому активному реакторі.

Від щирого серця бажаємо учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та постраждалим від її наслідків мирного неба, добра, щастя, міцного здоров’я, родинного затишку та злагоди.

Нехай ніколи не повториться шлях чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і безпеку.

Схиляємо голови перед тими, чиє життя обірвав ядерний смерч Чорнобиля.

З повагою голова районної ради                   Т.П.Качаненко

Депутатський корпус районної ради