161999081 120438480044820 7994921614566522194 o

 

За ініціативою Полтавської обласної державної адміністрації 16-го березня відбулася консультація з громадами Лубенського району з питань перспектив розвитку пасажирського автомобільного транспорту для громад району, обговорення реалізації державної політики у сфері цифрової трансформації та надання адміністративних послуг.

Надати фахові роз’яснення представникам територіальних громад завітали: радник голови Полтавської  обласної державної адміністрації з питань цифрової трансформації Ігор Панченко, заступник голови Полтавської обласної ради Лілія Руроєва, заступник виконавчого директора  Полтавської обласної Асоціації органів місцевого самоврядування Анна Кондратьєва та тимчасово виконувач обов’язків начальника Управління інфраструктури та цифрової трансформації Сергій Марчишинець. Участь в обговоренні ключових питань взяла участь голова Лубенської районної ради Тетяна Качаненко, заступник голови районної ради Олександр Циганенко та голова Лубенської районної державної адміністрації Сергій Сіряченко.

Під час наради обговорили реалізацію державної політики у галузі цифрової трансформації та надання адміністративних послуг. Головною метою реформування системи надання адміністративних послуг в Україні має стати їхня стовідсоткова цифровізація, до якої буде прив’язано паперовий формат.20210316 155247

Обговорювалися окремі напрямки державної політики з цифрової трансформації сфери надання адміністративних послуг та ЦНАП у рамках реалізації напряму з покращення якості надання адмінпослуг для населення.

Було презентовано стратегічний документ транспортної галузі – Концепцію розвитку пасажирського транспорту Полтавської області  до 2027 року, який враховує проблемні питання та шляхи їх вирішення, основні засади, напрями та цілі подальшого розвитку пасажирського автомобільного транспорту на Полтавщині. Концепція спрямована на вдосконалення місцевої транспортної політики, яка необхідна для доповнення і коригування дії ринкових механізмів з метою забезпечення ефективного формування ринку послуг пасажирських перевезень, що відповідає суспільним інтересам.

У свою чергу, питання перспектив розвитку пасажирського автомобільного транспорту концептуально враховує особливості змін адміністративно-територіального устрою. Зокрема, під системні зміни підпадає сам процес організації перевезень автомобільним транспортом та питання забезпечення пільгового перевезення, у тому числі відшкодування збитків за безкоштовне перевезення пільгових категорій громадян

На питання від представників громад, які стосувалися тарифної політики, організації перевезень пільгових категорій населення, отримали фахові відповіді.

У ході засідання також зупинилися на шляхах співпраці між територіальними громадами району, обговорили існуючі обласні та міські програми розвитку громад та територій, бюджети участі та інвестиційні проекти.

160896754 120438566711478 3770165573156583914 o