ДО УВАГИ ДЕПУТАТІВ РАЙОННОЇ РАДИ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ!

З 01.01.2021 року   розпочався черговий етап декларування. Особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зазначені у ч. 1 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» (далі – суб’єкти декларування), зобов'язані подати до 1 квітня декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – декларація) за минулий рік, шляхом заповнення її на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції, за формою, що визначається Національним агентством з питань запобігання корупції.

Важливо пам’ятати, що безпосередньому поданню декларації може передувати виникнення питань у зв’язку із завершенням терміну дії кваліфікованого електронного підпису (КЕП) або його втратою, зміною електронної пошти, а також питань щодо вимог до відображення тієї чи іншої інформації у декларації, вирішення яких потребуватиме додаткового часу. Тому просимо вас перевірити, що ви без перешкод можете зайти до Єдиного держаного реєстру осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та маєте всю необхідну інформацію для заповнення декларації. 

На сайті Національного агентства з питань запобігання корупції доступна інформація щодо початку кампанії декларування 2021 та роз`яснення щодо заповнення декларацій, які допоможуть у заповненні та поданні декларацій. Матеріали розміщенні за посиланням:

https://nazk.gov.ua/uk/departament-perevirky-deklaratsij-ta-monitoryngu-sposobu-zhyttya/metodychni-rekomendatsiyi-sub-yektam-deklaruvannya/

Повідомляємо, що з Законом України «Про запобігання корупції» можна ознайомитись за посиланням:

                                     https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1700-18

Також нагадуємо, що з 1 січня 2021 року набрав чинності Закон України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» положеннями якого встановлено нові розміри прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Прожитковий мінімум для працездатних осіб станом на 1 січня 2021 року складає 2270  грн.

Відповідно до ч. 4 статті 52 Закону України «Про запобігання корупції» у разі суттєвої зміни у майновому стані суб’єкта декларування, а саме отримання доходу, придбання майна або здійснення видатку на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року (станом на 1 січня 2021 року така сума становить      113 500 гривень), зазначений суб’єкт у десятиденний строк з моменту отримання доходу, придбання майна або здійснення видатку зобов’язаний повідомити про це Національне агентство. Зазначена інформація вноситься до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та оприлюднюється на офіційному веб-сайті Національного агентства. Положення частини другої цієї статті застосовуються до суб’єктів декларування, які є службовими особами, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, а також суб’єктів декларування, які займають посади, пов’язані з високим рівнем корупційних ризиків, відповідно до статті 50 цього Закону.

Рекомендуємо не зволікати із заповненням декларацій, подавати їх завчасно та дотримуватись положень Закону України «Про запобігання корупції».

За додатковою інформацією звертатись до відділу з питань правового та кадрового забезпечення виконавчого апарату Лубенської районної ради (053 61 77 4 83).