15.12.20 15.12.2115 грудня   перша сесія районної ради VIII скликання продовжила свою роботу. Друге пленарне засідання розпочалося із вручення депутатам головою районної ради Тетяною Качаненко та заступником голови Олександром Циганенком депутатських посвідчень. Потому перейшли до порядку денного, що був досить насиченим з огляду на нагальність вирішення першочергових майнових питань, актуальних для укрупненого Лубенського району.

     Депутати розглянули  питання, що стосуються безпосередньої діяльності районної ради, роботи її очільників. Наразі голові районної ради Тетяні Качаненко, заступникам голови Олександру Циганенку та Оксані Цимбал рішенням сесії присвоєно ранг посадової особи місцевого самоврядування та визначено умови праці. Затверджено Положення про преміювання та умови оплати   праці виконавчого апарату районної ради восьмого скликання, підтримано делегування голові районної ради окремих повноважень: надано право в період між пленарними засіданнями приймати розпорядження з наступним їх затвердженням на сесії районної ради з окремих питань.

15.11.22DSC01986

     Крім того, утворено вісім постійних комісій районної ради та затверджено їх персональний склад. Депутати працюватимуть у комісіях з питань планування бюджету, фінансів та бюджетних відносин (голова Микола Купріян; з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення (голова Віктор Кривошея); з питань освіти, науки, культури, спорту, туризму та молодіжної політики (Ірина Семигал); з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, місцевого самоврядування та зв’язків з громадськістю; з питань земельних відносин, екології та раціонального природокористування (голова Павло Трейтяк); з питань управління майном, житлово-комунального господарства, енергозбереження, будівництва, транспорту та зв’язку (голова Володимир Зінченко); з питань дотримання законності і правопорядку та антикорупційної політики (голова Юрій Тіцький), відповідно до затвердженого на пленарному засіданні Положення про постійні комісії районної ради.

   Попрацювавши годину, депутати зробили перерву та продовжили роботу у постійних комісіях на яких і розглянули майнові питання, що стосувалися передачі підприємств, установ і організацій із спільної власності територіальних громад Лубенського району у комунальну власність новостворених об»єднаних територіальних громад. Погодили передачу майна Територіального центру соціального обслуговування Лубенської РДА у комунальну власність Сенчанської, Лубенської територіальних громад, Ромоданівської селищної ради. Внесли зміни до рішення Хорольської районної ради 7 скликання щодо передачі майна  спільної власності територіальних громад Хорольського району , два авто,   у власність територіальних громад міста Хорол. А загалом постійні комісії розглянули 24 майнових питання. Питання щодо передачі адміністративного приміщення по площі академіка Олексія Бекетова, 19 у власність Лубенської міської територіальної громади відправлено на доопрацювання.

    Підтримано і проекти щодо початку реорганізації Пирятинської, Хорольської, Чорнухинської, Оржицької, Гребінківської районних рад шляхом приєднання до Лубенської районної ради. Після погодження постійними комісіями усі ці проекти рішень були затверджені сесією.