20201 чорнобиль14 грудня у День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Лубенщина вшановувала героїв 1986 року – чорнобильців, що стали на боротьбу з «мирним атомом", підставивши плече державі, рятуючи її і цілий світ від масштабності екологічної катастрофи.

Участь у мітингах, які відбулися біля пам’ятних знаків учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС у місті Лубни та селі Мгар взяли лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, голова районної ради Тетяна Качаненко, виконувач обов’язків голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, секретар міської ради Маргарита Комарова, заступник голови районної ради Олександр Циганенко, голови громадських організацій, депутати, громадськість.

Усі разом - представники влади, ліквідатори, присутні згадали події тридцятичотирьохлітньої давності, їх відлуння, яке дається взнаки до сьогодні, хвилиною мовчання ушанувавши пам’ять усіх, хто пішов за межу вічності.

20203 чорнобиль

Про нетлінну пам’ять, жертовність кожного ліквідатора та потужну громадську активність, яку проявляють чорнобильці – члени громадських організацій, говорила у своєму виступі голова районної ради Тетяна Качаненко. Вона поклала квіти до пам’ятних знаків, меморіальної дошки першому голові громадської організації ветеранів та інвалідів Лубенського району ВГО «Союз Чорнобиль України» Василеві Куксаню на Зажур-горі.

DSC01886

Заступник голови районної ради Олександр Циганенко подякував усім чорнобильцям, що ціною власного здоров’я та життя змогли відвернути одну з найстрашніших техногенних катастроф.

DSC01909

 

Захід відбувся з дотриманням карантинних вимог, за безпосередньої організації ГО ветеранів та інвалідів Лубенського району ВГО «Союз Чорнобиль України».