20 стипендіаткаСтипендіаткою премії імені Героя Небесної Сотні стала учениця 10 класу ОЗ «Тарандинцівська ЗОШ І-ІІІ ступенів», вихованка гуртка «Юні краєзнавці» Лубенського РЦДЮТ Мажора Анна

Стипендія імені Героя  Небесної Сотні – Героя України  Ігоря Сердюка упродовж року призначається десяти учням шкіл та професійно-технічних училищ, десяти студентам закладів вищої освіти та десяти молодим вченим, які своєю активною позицією утверджують ідеали та цінності Революції Гідності. Заснована рішенням Полтавської обласної ради від 12 липня 2018 року з метою увічнення подій Революції Гідності, вшанування подвигу Героя Небесної Сотні – Героя України – Ігоря Сердюка, стимулювання учнівської та студентської молоді, молодих учених до громадської, національно-патріотичної, волонтерської, самоврядної діяльності.

 

Цього року на розгляд конкурсної комісії надійшло 73 подання. Вихованка гуртка «Юні краєзнавці» Лубенського РЦДЮТ, учениця 10 класу ОЗ «Тарандинцівська ЗОШ І-ІІІ ступенів», Мажора Анна здобула перемогу у номінації «Учні закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти». 

Як говорить сама стипендіатка, своєю перемогою вона завдячує своїм наставникам:

«В народі кажуть:  «В житті важливі три речі: в кого родиться, в кого учиться і з ким одружиться». Оскільки таїнство народження в руках Божих, а одруження для мене ще далека перспектива, то зараз для  мене актуальним є питання: у кого учиться… Мені пощастило мати у своєму житті за наставника - вчительку ОЗ «Тарандинцівської ЗОШ І-ІІІ ступенів» П'яташ Валентину Суфімівну, яка є моїм класним керівником і керівником гуртка від Лубенського центру дитячої та юнацької творчості. Саме вона, маючи неспокійний, творчий характер, в доброму сенсі, не давала мені спокою. Підштовхувала і надихала мене до участі в різноманітних конкурсах, написанні наукових робіт та проведенні різноманітних досліджень. Крок за кроком я разом з нею, в стінах нашої школи, рухались до досягнення нових і нових вершин. І досягали їх. Тому, коли ми дізнались про проведення в листопаді конкурсу на присвоєння стипендії імені Героя Небесної Сотні – Героя України Ігоря Сердюка, нам залишилося лише розповісти про наші досягнення та їх систематизувати. Отримана мною стипендія, у великій мірі, є результатом діяльності гуртка… Проте, як кажуть, зерно проростає лише в «благодатному грунті». У створенні цього «благодатного грунту» велику роль відігравала щоденна, клопітка праця вчителів та адміністрації моєї рідної школи. За це я вам безмежно вдячна. І впевнена, що моє досягнення – це перш за все досягнення моїх вчителів і наставників».

Вітаємо стипендіатку та вшановуємо пам’ять полеглих Героїв Небесної Сотні!

Джерело:http://lubny.adm-pl.gov.ua/news/stipendiatkoyu-premiyi-imeni-geroya-nebesnoyi-sotni-stala-uchenicya-10-klasu-oz-tarandincivska-