DSCF7601Лубенщина попрощалася з Почесним громадянином нашого краю, "Заслуженим працівником сільського господарства", "Відмінником освіти України" Іваном Левковичем Якименком.

Іван Левкович   зробив багато для розвитку сільського господарства району, розбудови соціальної інфраструктури населених пунктів нашого краю. Його життєва сторінка розпочалася 30 червня 1935 року у невеликому селі Клепачі Хорольського району, а продовжилася вже в Лубенському районі, бо саме тут після закінчення фабрично-заводського училища на Донеччині, виконання громадянського обов'язку - служби в лавах Радянської армії він реалізувався як успішний керівник, пройшовши становлення господарника від бригадира на фермі, керуючого  Березівськимим відділком  Оріхівського цукрокомбінату – до директора виробничого комплексу «Оріхівський цукровий завод», керівника радгоспу «Оріхівський».                                                                                                                                                                                                             

Працюючи на керівних посадах, зробив багато для розвитку соціальної сфери сіл Новооріхівка, Оріхівка, Березівка,  розбудови житлово-комунального господарства. У восьмидесятих роках села набували ошатнішого вигляду.  Будувалися дороги, підводилося  газопостачання, виникали магазини, дитсадки, нові приватні будиночки. За його підтримки, як керівника, на  території цукрокомбінату  збудовано  понад 50 кілометрів асфальтових доріг, здано в експлуатацію  понад 400 квартир, три школи, дитсадки на 280 місць, Будинок культури, приміщення сільських рад, відділень зв"язку, багато тваринницьких ферм, готель,  лікарню у селі Новооріхівка. Трудовий колектив цукрокомбінату  неодноразово виходив  переможцем у різноманітних змаганнях на районному, обласному, Всеукраїнському рівнях.

За наполегливу працю Івана Левковича було нагороджено низкою державних  нагород -  орденом Леніна, орденом Трудового Червоного прапора, ювілейною медаллю з нагоди 100- річчя від  дня народження Леніна, орденом Жовтневої революції, "Знаком Пошани" та багатьма іншими.

Іван Левкович мав глибоку повагу і авторитет серед мешканців району, односельців, молодих керівників. До його порад завжди дослухалися та ставили за приклад. Він був зразковим сім'янином, гарним батьком, люблячим дідусем. Перебуваючи на заслуженому відпочинку Іван Левкович займався улюбленою справою – бджільництвом та садівництвом.

Його чуйність, повага до людей і праці , доброзичливість завжди будуть зразком для наслідування.

Земля пухом Почесному громадянину Лубенщини Івану Левковичу Якименку.