Цього року на Бюджет участі Полтавської області подали 148 проєктів, з яких два не відповідають встановленим вимогам. Тож у голосуванні, яке триватиме з 14 по 30 вересня, візьмуть участь 146 проєктів.

Таке рішення прийняли на засіданні робочої групи з реалізації обласної програми “Бюджет участі Полтавської області на 2017-2020 роки”, яке відбулося 3 вересня за участю заступника голови обласної ради Анатолія Ханка.

Жителі Полтавщини подали на обласний Бюджет участі 148 проєктів, що стосувалися комунального господарства, спорту, туризму та культури, навколишнього середовища та соціального захисту.

 

“Найпопулярніша категорія “Комунальне господарство”, є проєкти щодо освітлення, будівництва фонтанів, дитячих майданчиків, у категорії “Спорт та туризм” є чимало проєктів по створенню веломаршрутів, мотузкових парків, скейт-парків, “Освіта і культура” — фестивалі, літні кінотеатри, класи на відкритому просторі, у категорії “Соцзахист” цікавим є проєкт про створення мобільної групи підтримки для людей з додатковими потребами та різних соціальних верств населення. Два проєкти, подані на конкурс, не відповідають встановленим вимогам. Ми повідомили про це авторів”, – розповіла заступник начальника відділу інвестиційної діяльності та проєктного менеджменту виконавчого апарату Полтавської облради Олеся Дроботенко.

Уперше подали проєкти Сенчанська, Градизька та Нехворощанська громади. Найбільше – подали з Гадяцького, Полтавського, Кременчуцького та Хорольського районів. Мешканці Миргородського, Диканського та Машівського районів не взяли участь в обласному Бюджеті участі.

“Третину проєктів подали онлайн через смарт-платформу. І ми вже перевіряємо завантажений пакет документів. Це дуже зручно”, – додала начальник відділу інвестиційної діяльності та проектного менеджменту виконавчого апарату обласної ради Ірина Березова.

Робоча група підтримала пропозицію щодо побудови окремих двох рейтингів за результатами голосування: для проєктів сіл, селищ та для проєктів міст районного, обласного значення.

“Це дасть можливість міським проєктам вигравати”, – наголосив Анатолій Ханко.

На реалізацію Бюджету участі Полтавської області передбачено 6 мільйонів гривень.

Нагадаємо, прийом проектів на Бюджет участі Полтавської області тривав з 20 липня до 20 серпня. 

Джерело:https://np.pl.ua/2020/09/14-veresnia-startuie-holosuvannia-za-146-proiektiv-biudzhetu-uchasti-poltavs-koi-oblasti/