2020 102893634 634371790623982 4350507038522998784 n2 червня у районній раді відбулося спільне засідання комісій. Депутати постійних комісій з питань планування бюджету та фінансів, земельних відноси, екології та раціонального  природокористування, соціальної сфери  та соціального захисту населення розглядали назрілі питання, а також формували порядок денний чергової сесії, яку заплановано провести   цього місяця. Комісію вів голова однієї з профільних комісій – Сергій Мисник, участь у засіданні взяли голова районної ради Григорій Угляниця, голова райдержадміністрації Олександр Циганенко, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко.

Наразі було заслухано начальника фінансового управління РДА Євгенія Сірченка, який   прозвітував про виконання районного бюджету Лубенського району  станом на 1 квітня 2020 року. Як повідомив доповідач, у зв’язку зі зменшенням обсягів надходжень у бюджет, на сьогодні бюджет району покриває видатки за рахунок позики в держави. Бюджет виконано на 71%, позику, яка складала понад 5 мільйонів гривень погашено більш ніж на 2 мільйони. Наразі фінансуються лише захищені статті Бюджетного кодексу.

Заслухано також внесення змін до показників районного бюджету, які зумовлені надходженням коштів з обласного, сільських бюджетів на вирішення першочергових питань життєдіяльності основних галузей району.

2020 101488522 574754566774446 5133737944636456960 n

Йшла мова і про укладення строкових договорів з керівниками закладів загальної середньої освіти. Строковий договір для керівників пенсійного віку складає 1 рік, для інших очільників ЗШ – 6 років.

Резонансними питаннями стали питання освітньої галузі – зокрема подальше функціонування   Жданівської, Снітинської, Ісківської ЗШ як шкіл І-ІІІ ступеню, зокрема пониження ступеню у зв’язку зі зменшенням учнів у навчальних закладах, недостатнім обсягом освітньої субвенції. Було заслухано директорів шкіл Іванну Демченко, Ніну Горбик, Оксану Ауніну, сільських голів Сергія Мануйленко, Наталію Пономаренко. Наразі сільські голови готові підтримати навчальні заклади аби школи не було перепрофільовано.

Також розглянуто питання «Про затвердження площі земель та населених пунктів в межах колишніх Шершнівської, Литвяківської, Мацковецької сільських рад, «Про погодження видачі спеціального дозволу на користування надрами», «Про виконання районної цільової Програми забезпечення виконання Лубенською районною державною адміністрацією у 2019-2020 роках делегованих їй районною радою повноважень у 2019 році», «Про розгляд листа виконавчого комітету Лубенської міської ради щодо передачі міжбюджетних трансфертів на забезпечення освітніми послугами в Інклюзивно-ресурсному центрі дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються на території Лубенського району».

У процесі обговорення питання затвердження звіту про виконання фінансового плану за 2019 рік КНП «Лубенського районного центру ПМСД» знову постало питання щодо подальшого функціонування медичних закладів, збереження яких у існуючому форматі можливе лише за активної підтримки органів місцевого самоврядування. Наразі питання залишається відкритим, його депутатським корпусом буде розглянуто за безпосередньої участі сільських голів. Свою ж думку з цього приводу висловила депутат-лікар Світлана Гойда, зауваживши, що потреби сільського населення у отриманні медичних послуг – значні, адже більша частина мешканців громад – літні люди, яким за 60, а , отже, без медика  в селі неможливо, тож до вирішення питання спроможності мережі слід підійти виважено та скурпульозно.