2020 сесія4 лютого у районній раді відбулася 42 позачергова сесія, в роботі пленарного засідання взяло участь 20 депутатів. Сесія пройшла оперативно та результативно: 9 питань порядку денного депутати розглянули протягом години, прийнявши по кожному з них виважені рішення.

Розпочалося пленарне засідання з приємних моментів: голова районної ради Григорій Угляниця привітав з ювілейним днем народження депутата районної ради, голову постійної комісії з питань землекористування, екології та раціонального природокористування Олексія Устименка.

Наразі у районній раді 7 скликання відбулися зміни. У зв’язку з відмовою від депутатського мандата Гриценка Олександра Івановича, наявністю іншого представницького мандата – депутата Ромоданівської селищної ради, було визнано повноваження депутата районної ради у багатомандатному виборчому окрузі Несена Миколу Петровича від Лубенської   районної організації політичної партії «УКРОП».   Депутати привітали колегу, голова районної ради вручив Миколі Петровичу нагрудний знак депутата та побажав  плідної діяльності на благо району та його мешканців.

Сесією районної ради було підтримано   внесення змін до рішення районної ради «Про постійні комісії районної ради»: Несен Микола Петрович наразі очолить комісію з питань економіки, транспорту, зв`язку, підприємництва та управління комунальною власністю. Схвалено звіт «Про виконання плану роботи районної ради за 2019 рік» та затверджено план роботи районної ради на 2020 рік.

Депутати були одноголосні у прийнятті рішень щодо внесення змін до показників районного бюджету на 2019 рік, за рахунок трансфертів із обласного бюджету, внесення змін до показників районного бюджету на 2020 рік, за рахунок трансфертів з обласного та сільських бюджетів.

Крім того, підтримано внесення змін до рішення районної ради «Про затвердження переліку закладів культури базової мережі районного рівня та їх граничної штатної чисельності», надано дозвіл на списання трактора Т-40 М та причепа з балансу Ісківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, затверджено Проекти землеустрою щодо встановлення (зміни) меж населених пунктів: с. Новооріхівка, с. Ромодан, с. Величківка, що в подальшому дасть можливість інвесторам реалізувати інвестиційний проєкт на території Ромоданівської громади.