097865 Custom

Розпочато прийом матеріалів на здобуття Премії Полтавської обласної ради імені Панаса Мирного, заснованої для відзначення громадян за визначні успіхи в галузі літератури, літературознавства, музики, живопису, архітектури, народної творчості, журналістики, публіцистики, які утверджують гуманістичні й національні ідеали, духовні цінності українського народу, є вагомим внеском у національно-культурне відродження Української держави та оприлюднені на момент засідання журі.

Премія присуджується у наступних номінаціях:

• «Література, літературознавство»;

• «Мистецтво»;

• «Народна творчість, народні ремесла»;

• «Журналістика, публіцистика».

Розмір Премії становить 5000 грн.

 

Особи, яким Премія вже була присуджена, повторно на її здобуття не висуваються. Премія не може бути присуджена посмертно.

Пропозиції про присудження Премії вносять органи державної виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, творчі спілки, громадські організації, адміністрації (ректорати) загальноосвітніх навчальних закладів та вищих навчальних закладів 1– 4 рівнів акредитації, закладів культури, редакції періодичних видань до 20 березня поточного року.

У листі-клопотанні вказується прізвище, ім'я та по батькові кандидата на нагородження, його місце роботи, посада, адреса проживання, контактні телефони, зазначається конкретний внесок претендента відповідно до визначеної номінації.

До листа-клопотання, завіреного підписом керівника організації, установи та печаткою, додаються ксерокопії паспорта та ідентифікаційного коду претендента, його контактний телефон, листи на підтримку кандидата, книги, публікації, відеоматеріали та ін.

Матеріали на здобуття Премії подаються за адресою: Полтавський літературно-меморіальний музей Панаса Мирного, вул. Панаса Мирного, 56, м. Полтава, 36002.

Премія присуджується до дня народження Панаса Мирного – 13 травня.

 

За матеріалами сайту Полтавської обласної ради