30 СІЧНЯ ДИРЕКТОР ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА “АГЕНТСТВО МІСЦЕВИХ ДОРІГ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ” ОЛЕКСІЙ БАСАН ПРЕЗЕНТУВАВ ДЕРЖАВНУ ЦІЛЬОВУ ЕКОНОМІЧНУ ПРОГРАМУ РОЗВИТКУ АВТОМОБІЛЬНИХ ДОРІГ ЗАГАЛЬНОГО КОРИСТУВАННЯ МІСЦЕВОГО ЗНАЧЕННЯ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ НА 2020-2024 РОКИ.

Науковці детально вивчали дороги на Полтавщині, Врахували систему адміністративно-територіального устрою області, доступність госпітальних округів, амбулаторій та базових шкіл. Тому ці дороги, згідно з позицією Уряду, будуть у пріоритеті. Крім цього, врахували позиції Полтавської ОДА, пропозиції на місцях, інтенсивність руху, індекси експлуатаційного стану доріг, наявність об’єктів туризму та в цілому попередню програму до 2022 року.

На ремонт доріг Полтавщина на 2020 рік отримала державну субвенцію у розмірі 1 мільярд 311 мільйонів гривень з Дорожнього фонду. Ці кошти будуть розподілені у пропорціях: 60% – на ремонт доріг державного значення, 35% – місцевих доріг і 5% – на безпеку руху. Крім цього будуть залучені кошти з обласного бюджету. Планує Агентство місцевих доріг і співпрацювати з ОТГ та сільрадами Полтавщини.

Згідно з даними Агентства, 90% доріг потребують суттєвого ремонту.Також цього року розпочнуть великі проєкти з капітального ремонту доріг: Миргород-Велика Багачка-Байрак, Мила Рублівка-Рунівщина та Чорнухи-Лубни.

За матеріалами сайту ОКІА "Новини Полтавщини"