202082973825 623743428442903 4941934480542662656 nУ кожної людини свій життєвий шлях. В однієї він – рівний, довгий, без перешкод, а в іншої навпаки – тяжкий і звивистий. Симоненкова дорога – важка, трагічна і коротка. Але пам`ять про нього вічна, вона живе у наших серцях, любов до його творчості безмірна.

         Днями в територіальному центрі соціального обслуговування населення вперше в цьому році зібралися слухачі культурно-митецького факультету «Університету третього віку» на літературно-мистецьку годину, присвячену життю і творчості великого земляка, поета, письменника Василя Симоненка, 85-й ювілейний день народження якого нещодавно відмічали на Лубенщині.

         Василь Симоненко прожив неповних 29 літ, із них на літературну творчість припадає 10. Він встиг залишити безцінну спадщину. Впродовж літературного заходу лунали відомі вірші письменника. Провідний бібліотекар відділу обслуговування центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика Олена Самойленко розповіла слухачам маловідомі факти з особистого життя письменника, про його високі почуття до дружини Людмили та безмірну любов до матері Ганни Федорівни Щербань.

         Також до уваги присутніх був представлений буктрейлер «Мандрує світом слава Симоненка, а Батьківщина його Лубенський край», створений бібліотекарем відділу інформаційного сервісу центральної книгозбірні Віталіною Курильчук.

         Василь Симоненко був людиною від Бога і народу, він – поет, філософ і борець, який ніколи не боявся у вічі говорити правду, боровся за справедливість. Його називали «Шевченком нової доби».

         Тож нехай завжди горить, освітлюючи шлях, зірка нашої духовності, зірка Василя Симоненка.