18 семінар16 січня у районній раді відбулася нарада з сільськими головами. Участь у нараді взяв голова районної ради Григорій Угляниця, в.о. голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко. Йшла мова про формування спроможної мережі медичних закладів району, з цим питанням на загал виступив головний лікар КНП «Лубенський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Вадим Шупейко. Він зупинився на основних проблемах мережі, ознайомив з розрахунками  діяльності ФАПів, подальше безперебійне функціонування яких можливе за умови підтримки їх територіальними громадами. Наразі керівник підприємства хотів почути позицію сільських голів щодо можливості фінансування закладів, а відповідно або ж збереження мережі на тому рівні, що вона є зараз, або ж реформування - створення більш економних медичних пунктів здоров’я. До цих питань очільники громад ще повернуться, а наразі є час для проведення моніторингу та прийняття виважених рішень.

16 Семінар

21 семінар

Про подальше надання стоматологічних послуг мешканцям району говорив і головний лікар КП «Лубенська міська стоматологічна поліклініка» Олексій Співак. За словами доповідача, з квітня поточного року надання стоматпослуг у поліклініці буде платним, безкоштовні послуги надаватимуться дітям до 16 років та дорослим при гострих захворюваннях, що потребують миттєвого реагування. Функціонування стоматкабінетів у селах району  також унеможливлюється. Тож   селянам наразі доведеться лікувати зуби, відвідуючи міську стоматологічну поліклініку. Серед альтернатив збереження стоматкабінетів у селах району – реєстрація та отримання лікарями-стоматологами ліцензії ФОП, заключення договорів про співробітництво між стоматологічною поліклінікою та територіальною громадою, а відтак можливість лікарю-стоматологу проведення виїзного прийому надання медичних послуг. Наразі питання залишається відкритим для обговорення.

16 семінар 1

Йшла мова і про перспективи функціонування закладів освіти у 2020 році, зокрема економію енергоносіїв, пріоритети встановлення твердопаливних котлів у ДНЗ та інше.