уляниця1

      12 листопада у районній раді відбулася чергова сесія, яку провів голова районної ради Григорій Угляниця. Порядок денний пленарного засідання склав 13 питань, розгляд яких тривав близько двох годин. Засідання розпочалося з приємних моментів -   привітання колеги - депутата Лідії Білик з днем народження. Потому, присутні активно включились в роботу.

       Голова районної ради прозвітував про діяльність за період з листопада 2018 року по листопад 2019 року, зосередившись на пріоритетних напрямках роботи   ради, депутатського корпусу, зупинився на сесійній діяльності, прийнятих програмах за рік, співпраці з депутатами обласної та Верховної Рад, які, відстоюючи інтереси виборців в області, столиці, залучали кошти на розвиток району та озвучив першочергові питання з якими вже звернувся до народного депутата по 148 виборчому округу Анастасії Ляшенко, обраної на парламентських виборах цього року - відшкодування витрат на пільгове перевезення за рахунок державного бюджету, фінансування хворих на цукровий діабет, з метою вирішення їх на державному рівні.  Голова ради подякував усім за роботу, закликавши раду 7 скликання до подальшої плідної праці. Звіт одноголосно було взято до відома.

        Заслухано та взято до відома і інформацію керівника Лубенської місцевої прокуратури Юрія Менелюка і заступника начальника Лубенського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області підполковника поліції Олександра Васільєва. Наразі до керівників правоохоронних органів виникали запитання та побажання щодо подальшого здійснення контролю правоохоронцями за незаконною вирубкою лісосмуг,    забезпечення дієвої співпраці громад з дільничними інспекторами у напрямку контролю громадського порядку та розкриття крадіжок.

      Пріоритетом у розкритті злочинів правоохоронці визначили встановлення в населених пунктах камер відео спостереження, на сьогодні відео фіксація здійснюється лише в трьох сільських радах.

    Було підтримано внесення змін до показників районного бюджету, які здійснено за рахунок трансфертів із обласного та сільських бюджетів та перевиконання дохідної частини районного бюджету. Кошти спрямовано на розвиток основних галузей, вирішення першочергових проблем серед яких забезпечення ліками хворих на цукровий діабет,  утримання закладів охорони здоров"я, виплата заробітної плати  непедпагогічним працівникам та ін.

     Наразі рішенням сесії за рахунок   переданих трансфертів із сільських бюджетів та коштів районного бюджету, що в сумі складають 2162,8 тис.грн. було вирішено найактуальніше на сьогодні питання - погашення заборгованості по енергоносіях у школах району.

     Також рішенням сесії присвоєно черговий ранг посадової особи місцевого самоврядування голові районної ради Угляниці Г.М., заслухано звіти про виконання районної комплексної Програми розвитку місцевого самоврядування у Лубенському районі на 2018 рік,  Програми соціального захисту населення Лубенського району «Турбота» на 2018-2019 роки, Комплексної програми розвитку архівної справи у Лубенському районі за 2018 рік, перепрофільовано та змінено назву Духівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені П.М.Рака у Духівську гімназію шляхом пониження ступеня., затверджено мережу закладів та установ освіти району та граничної кількості штатних одиниць, передано майно Хорошківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів   у комунальну власність територіальної громади сіл, інтереси яких представляє Хорошківська сільська рада та ін.

    Затверджено Програму соціального захисту населення Лубенського району «Турбота» на 2020 рік та районну комплексну Програму розвитку місцевого самоврядування у Лубенському районі на 2019 рік, якою передбачено здійснення поїздок з метою навчання та обміну досвідом, тому, як зауважив голова районної ради Григорій Угляниця, районній раді доцільно почерпнути досвід роботи у однієї з спроможних територіальних громад області, а, отже, у планах – проведення виїзного засідання.

   Пленарне засідання було завершено, як і розпочато на позитивній ноті - виступом Василя Василика, мистецтвознавця, публіциста, кандидата філософських наук, який презентував загалу власний доробок - 200 сатиричних мініатюр, які вмістились у невеликій книжечці, яку за бажанням  міг придбати кожен, написаній автором для військовослужбовців, учасників АТО, щоб підбадьорити українського захисника.