інваліди130 жовтня Лубенщина традиційно  приймала гостей з усіх куточків України – тут відбувся фестиваль людей з інвалідністю «Сузір»я мрій», який з року в рік об’єднує людей доброго серця та нескореної вдачі. Зі сцени районного будинку культури фестиваль відкрили голова обласного осередку Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організації інвалідів» Сергій Чумак, голова Лубенського районного осередку Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» Тетяна Погоріла,   голова міського осередку ГО «Лубни безмежні», голова ГО «Особи з інвалідністю «Лубни. Безмежність» Вікторія Широконос, привітавши усіх учасників із початком творчого сезону та подякувавши владі,  спонсорам за підтримку у проведенні заходу. А після гімну організації, який присутні прослухали стоячи, розпочалася активна концертна частина. І як зауважила ведуча заходу – Вікторія Широконос: «Фестиваль не про інвалідність і не про обмежені можливості, а про творчість сильних духом людей». Цьогорічний фестиваль - це щабель до відбіркового туру ще одного творчого конкурсу «Барви життя», який буде проведено Міністерством культури, тож найкреативні номери знайдуть своє втілення ще на Всеукраїнському фестивалі. Тож впродовж декількох годин на сцені вирувала і пісня, і авторські вірші, і драматичні сценки, і  циркове мистецтво,  і завзятий гумор.   Лубенщина, Київщина, Оржичина, Кременчук, Карлівка, Пирятин, Енергодар – усі ці міста представили цікаві композиції варті аплодисментів та загального захоплення.

інваліди 333

75439351 419344285667320 5749565658505412608 n

Емоційним був виступ енергодарівців, які відвідують Лубенщину третій рік поспіль, демонструють творчі номери і якнайкраще відгукуються про фестиваль. Наразі директор центру соціального обслуговування м. Енергодар Тетяна Сидорик вручила   головам осередків Сергію Чумаку, Тетяні Погорій, Вікторії Широконос символічні подарунки – деревця з бісеру, подякувавши за запрошення та висловивши сподівання, що фестиваль буде і надалі об»єднувати особливих людей з усієї України.

Лунала   для загалу і старосвітська бандура у виконанні студентів Стрітівського педагогічного коледжу кобзарського мистецтва.

Кожен з учасників, а їх було близько 50 чоловік, не шкодували, ані сил, ані таланту дарували гарний настрій, спілкувались один з одним, знайомились, адже з роками фестиваль розширює кордони і тут є як постійні учасники, так і новачки, а ще ділились досвідом, як на сцені так і у фоє, де розгорнулась виставка робіт особливих людей з паперу, бісеру, пензля, дерева, олівця.

Тож нехай   фестиваль талантів і далі згуртовує   сильних духом, хай титанічна робота осередків примножується, а у кожному учаснику фестивалю Бог додасть сили, віри і надії!

73399927 2580484218841868 282203759646343168 n