бібліотекиОсь і перегорнули останній вересневий листок календаря… Йде по світу віками начитана Осінь.

     30 вересня українська бібліотечна спільнота відзначила своє професійне свято - День бібліотек, як прояв визнання державою важливості бібліотечної професії

     Найперше, я відчуваю потребу подякувати людям, завдяки яким ця професія стала моїм життям ось уже 42 роки. Подякувати своєму рідному колективу бібліотеки імені Малика. Ви – моє сьогодні! Ціную кожного з Вас!

     Дякую сільським бібліотекарям! Якщо одна людина у сільській бібліотеці стільки може - це круто!

   Дякую громадськості,надійним партнерам і беру Вас у приклад. Це ви показуєте, як громадська діяльність руйнує бібліотечні бар’єри і стереотипи.

бібліотеки 2

   Дякую нашій письменницькій і читацькій еліті. Ви всі разом розфарбовуєте професію бібліотекаря неймовірними відтінками.

   Дякую всім, хто хоче, щоб наші бібліотеки були кращими, забезпечує необхідними ресурсами, підтримує і розуміє. Це вищий пілотаж - віднаходити можливості поповнювати фонди книгами і періодичними виданнями, придбавати комп’ютери і забезпечувати доступ до мережі Інтернет.

     І нехай сьогодні можна почути думку, що бібліотеки доживають свої останні дні, я переконана,що вони завжди були, є і залишаться на віки. Адже бібліотеки – це про все на світі. Без книги, інформації, бібліотеки не можна створити успішного майбутнього кожної людини.

   Цьогоріч заходи, приурочені Всеукраїнському дню бібліотек ми розпочали творчим вечором «Сіни осені» та презентацією прозової книжки «Ситцеве щастя» відомої письменниці краю, члена Національної спілки письменників та журналістів України , журналістки газети «Вісник» Ганни Кревської. Крізь осінні сіни до теплої світлиці творчості увійшли небайдужі до Слова Люди і насолодилися поезією та прозою чудової лубенської авторки.

бібліотеки3

     З 24 до 26 вересня в бібліотеках Лубенської ЦБС працювали колеги з обласних бібліотек (ПОУНБ імені І.П. Котляревського, ПОБ для юнацтва імені Олеся Гончара, ПОБ для дітей імені Панаса Мирного), які здійснили вивчення та аналіз діяльності Лубенської центральної бібліотеки ім. Володимира Малика та районної бібліотеки для дітей імені Олеся Донченка, Березотіцької, Вовчицької, Калайдинцівської, Клепачівської, Тарандинцівської, Губської, Духівської, Карпилівської сільських бібліотек-філій і надали практичну та методичну допомогу. Звичайно, були і зауваження, і пропозиції та відрадно те, що полтавські колеги відзначили високий професійний рівень організаційно-методичної, довідково-бібліографічної та інформаційної діяльності бібліотеки Малика, як головного методично - інформаційного центру для бібліотек району.

     Полтавці були захоплені музеєм імені Василя Симоненка в Тарандинцях та неймовірно вражені екскурсією історико - краєзнавчим музеєм опорного закладу «Калайдинцівської ЗОШ», яку провів директор Сергій Мисник,учитель від Бога, Заслужений вчитель України, краєзнавець. Напередодні Дня вчителя прийміть найщиріші вітання, Сергію Івановичу, від полтавських бібліотекарів.

 

     Бібліотека - це не просто місце, не просто книжки, бібліотекарки, читачі. Це спільнота небайдужих активних людей, однодумців, які народжують ідеї і втілюють їх у життя. Тож 25 вересня дружньою компанією відзначили Всеукраїнський день бібліотек «Від вересня до вересня» члени клубів «В дружньому колі» та «Веселі долоньки», Раїса Кошель (ГО «СЖТ «За майбутнє дітей України» та Олександр Чепур (ПОМГО «Твій світ»), читачі бібліотеки. Учасники розширеної клубної зустрічі з цікавістю слухали розповідь про багатовікову історію бібліотечної справи, були активними у конкурсах та майстер класі, чаювали і спілкувалися разом із молодим поколінням. Добре, коли корисні справи робляться разом. Саме такі небайдужі люди і зібралися знову в бібліотеці. І це ще раз доводить, що соціальне партнерство, спільна взаємодія усіх зацікавлених сторін, об’єднаних спільними цілями, дозволить нашим бібліотекам бути сучасними і потрібними.

І, нарешті, 30 ВЕРЕСНЯ – Всеукраїнський день бібліотек! Милі, невтомні, непосидючі, невгамовні бібліотекарки зібралися на VILLA СRONA у неповторному куточку рідного краю, щоб насолодитись неймовірно красивим осіннім падолистом, подихом грайливого вересневого вітру, щирим спілкуванням у тісному родинному колі. А ще з келихом шампанського в руці сказати один одному: «Були ми, є і маєм буть». Не хлібом єдині ми, а ще любо’ю до життя, до світу – красивого і неповторного, до праці, що у кожного переросла у творчість, стала сенсом життя, покликом душі. Теплі задушевні вітання від начальника відділу культури і туризму Людмили Пазенко, голови спілки жінок-трудівниць «За майбутнє дітей України» Раїси Кошель, члена Національної спілки письменників України Раїси Плотникової. Ліричні пісні в дарунок від Галини Михайленко та Надії Бутович, а ще – запальні мелодії від баяніста Юрія Кісіля, які згуртували всіх у запальному танці.

Що не кажіть – уміємо працювати, уміємо і відпочивати. Бібліотечний вересень – 2019 видався на славу. Ми самі його таким зробили – незабутнім, захоплюючим. Віримо, що і кожний наступний день стане для кожного з нас не менш цікавим, бо Віра нас не покидає, Надія душу зігріває, Любов щоденно надихає, а Софія від необачних і необдуманих кроків застерігає.

 

Дректор районної  ЦБС  В.І.Сьомак