MyCollages

 

Про цю людину можна говорити і говорити. Він один із тих яскравих особистей, яку виплекала і виносила на своїх крилах лубенська земля, давши поштовх людині до самореалізації та самовдосконалення, наполегливої праці, яка увінчалась широким біографічним шляхом, численними званнями і державними нагородами,  що належить Олександру Леонідовичу Сидоренку – Почесному громадянину Лубенщини,   директору Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти, доктору соціологічних наук, професору, члену-кореспонденту Національної академії педагогічних наук України,   який 18 червня  відзначає свій ювілейний день народження.

 

Перелік життєвих   досягнень говорить сам за себе. Все життя Олександра Леонідовича – це праця і творчий пошук, починаючи від навчання в Литвяківській ЗШ, яку він у свій час закінчив, до здобуття освіти в Харківському університеті імені В.Н. Каразіна (у минулому М.Горького), роботи вчителем географії у Харківській середній школі №89, директором школи – інтернату №14 у Харкові, завідуючим відділу народної освіти Харківського міського виконкому, заступником голови облвиконкому, заступником голови обласної державної адміністрації, начальником Головного управління освіти і науки Харківської обласної державної   адміністрації, заступником голови обласної державної адміністрації, проректор з науково- інноваційної діяльності ТОВ «Харківського інституту бізнесу і менеджменту», директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Та як би не складалася доля цієї дієвої людини, за плечима якої 50- річний стаж роботи в різних установах,   він ні на мить не втрачав зв’язок   з Лубенщиною, навпаки сприяв аби вчителі району   відвідували навчальні заклади Харківщини, з метою обміну досвідом, діти –   пам’ятки культурної спадщини, а також центр оцінювання якості освіти, де нашій молоді завжди готові допомогти у питанні складання ЗНО.   Він   приїжджає на Лубенщину, буває у стінах рідної школи, а ще залучає молодь до навчання, виплачуючи стипендію тим учням Литвяківської ЗШ, які мають найвищий рейтинг знань, а ще стимулює школярів до участі у численних творчих конкурсах Харківщини, з метою   відкриття   подальших перспектив вступу до вишів.

Тож що побажати людині, яка наполегливою працею досягла   життєвого тріумфу, поваги, авторитету? Безперечно, здоров’я, оптимізму, бадьорості духу, буднів і свят, сповнених сонця, родинного тепла, душевного затишку та комфорту. Ну і многая, благая літа!

 

Голова районної ради                                                    Г.М.Угляниця