IMG 1129

Ось закінчився навчальний рік і розпочалася золота пора – літні канікули. Але діти ще не поспішають полишати шкільні подвір’я на ціле літо. Протягом червня вони мають можливість проводити своє дозвілля в пришкільних таборах.

 Бібліотекарі центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика активно долучаються до організації дозвілля дітлахів Лубенського краю, які відпочивають у пришкільних таборах. Цього разу з цікавою різноплановою розважальною програмою вони завітали до підопічних табору Вовчицького ліцею.

 

 Веселими віршованими рядочками та вітальними словами розпочався NON-STOP-захід «Книжкове літо - 2019». А далі до слова запросили лубенську поетесу, письменницю Раїсу Плотникову, яка з радістю ознайомила присутніх з своєю творчістю. Увазі дітлахів було запропоновано казкову історію «Мамонтеня Хвостик». Як незвично почути оповідь з вуст авторки! Після пригод мамонтеняти, діти поринули у справжнісінький світ дикої природи. Маленькі відвідувачі з захопленням та цікавістю переглянули унікальну документальну стрічку студії «BBC Earth Films» «Земля. Один вражаючий день». Але це був лише початок, далі запанував розважальний коловерт: загадки з хитринкою, літературніи та природничі вікторини, «загадки казкових героїв»…

         В рамках заходу школярі познайомились з унікальною країною Китаєм. Розповісти про Китай за декілька хвилин неможливо, тож провідний методист Наталія Мусієнко відібрала найбільш цікаві відомості з її історії, культури, традицій, щоб у дитячій уяві склався цілісний образ країни Піднебесної. Захоплюючим став майстер-клас з виготовлення китайських ліхтариків, який для юних умільців провела методист І категорії Лідія Іваненко. Виготовлені поробки, без сумніву, стануть окрасою книжкової виставки-інсталяції «Китай: дивовижна країна», яка експонується в книгозбірні.

         Гамірно, дзвінкоголосо та креативно було й на бібліотечному подвір’ї, адже саме там провідний бібліотекар центральної книгозбірні Олена Самойленко проводила найулюбленішу гру сучасних дітей – квест «Дитячих мрій країна – чудова та чарівна». Під час квесту маленькі розумники та розумниці розгадували ребуси, шукали на карті Європи літературні персонажі, брали участь у найрізноманітніших конкурах.

         Насамкінець стомлені, але радісні діти, отримали маленькі призи та солодощі, а ще така співпраця з бібліотекою додала яскравості та незабутності літньому дозвіллю невгамовної малечі. Тож «Книжкове літо-2019» у розпалі, попереду ще багато цікавих зустрічей.