IMG 6380«Люди, що повертають зірку в небеса», - такі слова були адресовані  медикам Лубенщини на урочистостях з нагоди їх професійного свята, що відбулися 12 червня у районному будинку культури.

Переповнена глядацька зала людьми, причетними до свята – лікарями, фельдшерами, медичними сестрами, працівниками   медичної галузі, очільниками медичних закладів з нетерпінням чекала на привітання, побажання та відзначення найактивніших, найрозважливіших, найвідданіших медицині.

IMG 6442

Тож вітали та бажали в першу чергу здоров»я, адже здоровий медик – це налаштована до праці особистість, налаштована 24 години на добу в операційній чи пологовому залі, фельдшерському пункті, амбулаторії чи на передовій просто неба. А ще це відповідальність, бо на кону людське життя, це   не завжди прості умови праці, це невисокі заробітні плати і бажання кожного аби галузь розвивалась, була забезпечена усім необхідним для якісного надання медичних послуг населенню.

IMG 6386

         Про це та інше, про непросте функціонування галузі, про кроки реформ, які вдається втілювати на Лубенщині та про позитивне налаштування на майбутнє, без якого робота медика неможлива,  говорили у своїх виступах голова районної ради Григорій Угляниця, заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, міський голова Олександр Грицаєнко, сільський голова Засульської ОТГ Сергій Бондаренко, головний лікар комунальної Лубенської центальної міської лікарні Сергій Наталенко, начальник КП «Лубенський обласний госпіталь для ветеранів війни» Олександр Бондаренко. Усі вони переконані, що професія медика має бути гідно пошанована: як створенням   належних умов роботи, пріоритетним серед яких є оснащення медзакладів сучасною діагностичною, лікувальною апаратурою, так і гідною заробітною платою.

 

IMG 6433

За сумлінну працю, високий професіоналізм кращі медичні працівники були нагороджені грамотами районної ради та райдержадміністрації, міської ради, Засульської ОТГ. Їх отримували представники  обласного  госпіталю  ветеранів війни, Лубенської обласна станція переливання крові, Лубенського обласного протитуберкульозного диспансеру, Лубенського дитячого обласного протитуберкульозного санаторію, Лубенського обласного шкірвендиспансеру, Лубенської комунальної центральної міської лікарні,центрів ПМСД міста, району, Засульської сільської ради.

IMG 6427

IMG 6417

А святковий концерт подарували присутнім гурт «Українська Швейцарія»,«Посульська Рапсодія», «Посульські музикм», зразковий аматорський колектив «Перлина», колектив бального танцю «Стиль», солісти Алла Самозвон, Юрій Задорожний, Сергій Слинько.

IMG 6438

Та найбільшого пафосу набув виступ начальник КП «Лубенський обласний госпіталь для ветеранів війни» Олександра Бондаренка, який колеги – медики і всі присутні слухали стоячи, завзято аплодуючи.

Тож зі святом, шановні працівники медичної галузі, нехай мрії втілюєються в життя, а всі побажання на вашу адресу та адресу медици – справджуються!