IMG 62428 травня у селі Березоточа відбувся районний захід приурочений 74-й річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Захід зібрав і об’єднав ветеранів, учасників АТО, депутатів районної ради, сільських голів, актив села Березоточа, молодь, а також мешканців району для яких пам’ять про подвиги дідів і прадів - безсмертна, які чітко усвідомлюють якою ціною дався мир у далекому 45, як непросто сьогодні нашим захисникам на сході країни, де проливається кров та гинуть молоді серця.

IMG 6302

Мітинг пам’яті, який відбувся в центрі села, біля воїна-визволителя, відкрила і вела сільський голова голова Березотіцької сільської ради Надія Білокур. До ветеранів, учасників зібрання звернулися голова районної ради Григорій Угляниця, заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, Почесний громадянин Лубенщини Василь Силка.

IMG 6254

IMG 6216

Григорій Угляниця, вітаючи ветеранів, усіх присутніх зі святом Великої Перемоги, бажав здоров’я та мирного неба над головою кожному. Провівши паралелі між подіями буремних 40 - х та неспокійним сьогоденням, яке зветься АТО чи ООС, але яке забирає людське життя, наголосивши на тому, що захисників усіх років об’єднувало одне – любов до Батьківщини та віра в Перемогу та закликавши пам’ятати про безсмертний подвиг Героїв усіх років, їх жертовність та патріотизм.

Лубенщина пишається переможцями: 14 Героями Радянського Союзу, більше шести тисячами бійців, що були нагороджені орденами і медалями, ставить за приклад подвиги ветеранів, а ще шанує патріотів, які на сході виборюють нам мирний день сьогодні.

Усіх полеглих захисників в різні часи і роки було вшановано хвилиною мовчання. Панахиду за загиблими і померлими відслужив настоятель Свято-Покровського храму с. Березоточа, отець Роман.

IMG 6261

Молодь вшанувала пам»ять героїв патріотичними виступами, додавши заходу, який в усі роки проходить зі сльозами   на очах, гордості за сильний, вольовий, нескорений український народ.

По закінченню мітингу пам’ятний знак загиблиму воїну потонув у квітах , а присутні мали змогу скуштувати смачного солдатського куліша, приготованого ДП «Укрліктрави» і Дослідною станцією лікарських рослин.