IMG 63128 травня у районній раді   працювала постійна комісія з питань планування бюджету та фінансів, її провів голова комісії Віктор Ступка. У засіданні взяли участь голова районної ради Григорій Угляниця, заступники голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко та Ігор Нестеренко, начальник фінансового управління райдержадміністрації Євгеній Сірченко.

Депутати опрацювали проект рішення «Про внесення змін до показників районного бюджету на 2019 рік», визначили першочергові потреби життєдіяльності району, спрямувавши кошти на їх вирішення. Члени комісії вважають, що найактуальнішим питанням на даний час є погашення заборгованості закладів освіти за природній газ, адже наявність боргу приведе до серйозних наслідків, серед яких зрив учбового процесу у новому навчальному році. Говорили і про неминучість оптимізації як галузі освіти, так і культури, у зв’язку з недостатнім фінансовим ресурсом.

Наразі комісією проголосовано рішення, що за рахунок залишку коштів загального фонду районного бюджету, що склався на 1 січня 2019 року на виконання програм, затверджених рішенням районної ради направити 20,00 тис.грн.  на виконання довготермінової комплексної програми мобілізаційної підготовки Лубенського району на 2014-2020 роки.