комісія 13 травня у районній раді відбулося спільне засідання постійних комісій з питань планування бюджету та фінансів та з питань соціальної сфери та соціального захисту населення, яке провів голова однієї з профільних комісій Сергій Мисник. Участь у роботі комісій взяли голова районної ради Григорій Угляниця, в.о. голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, заступник голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації.

комісія3

Члени комісій спільно з сільськими головами, присутніми на засіданні, шукали шляхи вирішення нагальних проблем життєдіяльності району, серед яких погашення заборгованості по енергоносіях у закладах освіти та медицини району, яка на сьогодні складає досить серйозні суми – понад 3 мільйони гривень. Було заслухано генерального директора ПАТ «Лубнигаз» Ігоря Кондратенка, а також обговорено шляхи вирішення питання щодо погашення заборгованості. Своїми думками з цього приводу ділилися голова районної ради Григорій Угляниця, в.о. голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, депутати районної ради Сергій Мисник, Надія Клепач та інші.

комісія2

IMG 4626

Йшла мова і про виділення коштів з бюджетів сільських рад на харчування дітей в пришкільних таборах, кампанія оздоровлення в яких розпочнеться з початку червня поточного року. Обговорювали перспективи функціонування закладів освіти району з малою наповнюваністю, закладів культури, зокрема бібліотек.

Наразі комісіями було докладно вивчено ряд наступних питань: «Про внесення змін до показників районного бюджету на 2018 рік», «Про затвердження звіту про виконання районного бюджету на 2018 рік», «Про внесення змін до показників районного бюджету на 2019 рік», «Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Лубенського району на 2019 рік», якою передбачено ряд заходів, спрямованих на покращення якості життя населення, зокрема проведення капітального ремонту будівлі Новооріхівської ЗШ І-ІІІ ступенів ім. О.Г. Лелеченка, зміцнення матеріально-технічної бази територіального центру соціального обслуговування райдержадміністрації.

ком4

 

За результатами обговорення рекомендовано винести на розгляд сесії   районної ради також питання перейменування Новооріхівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені О.Г.Лелеченка в опорний заклад «Новооріхівський ліцей імені О.Г.Лелеченка Лубенської районної ради Полтавської області», затвердження Положення про оплату праці та Положення про преміювання працівників Лубенського районного трудового архіву» та ін..