КозюраЛубенщина прощається  з істориком, краєзнавцем, ліквідатором аварії на ЧАЕС, депутатом районної ради минулих скликань, викладачем, автором численних історичних праць, публікацій про Лубенщиину, Україну Валерієм Миколайовичем Козюрою, який 2 травня 2019 року на 68 році життя після довготривалої хвороби пішов у небуття.

Він був з тих людей, який залишив добрий слід у спогадах кожного, хто знав його особисто чи мав нагоду переглядати його праці. Все його життя – це дослідження і пошук, неспинний рух вперед і бажання бути корисним суспільству. Він зробив багато для Лубенщини: виховував молодь, навчаючи підростаюче покоління історії краю,  стояв у витоків створення «чорнобильського» руху на Лубенщині, адже сам у 86 році відчув на собі гіркий вплив «миного атома», був активний в сесійній залі, будучи депутатом районної ради минулих скликань, а його книги, історичні доробки, яких понад 300, історичні персоналії відомі далеко за межами Лубенщини. Недарма ж праці відзначено всеукраїнськими   та регіональними відзнаками: літературно-мистецькимии преміями імені Самійла Величка, Панаса Мирного, Василя Симоненка, Олексія Дмитренка, Володимира Малика, а його дієвість численними грамотами та подяками.

Виконавчий апарат районної ради на чолі з головою районної ради Угляницею Г.М. висловлють глибоке співчуття рідним і близьким покійного. Нехай земля буде пухом людині, яку шанували і поважали на Лубенщині, яка  віддала часточку себе Посульському краю.