допомогаІз 1 квітня поточного року постановою Кабінету Міністрів України від 13 березня 2019 № 250 передбачено виплату допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях.

Право на допомогу мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають в Україні. Допомога призначається одному з батьків дитини, які постійно проживають разом із дитиною. Про це повідомили в Департаменті соціального захисту населення Полтавської ОДА.

Допомога призначається на третю і кожну наступну дитину з місяця, в якому було подано заяву з усіма необхідними документами, та виплачується щомісяця по місяць досягнення дитиною 6-річного віку включно.

Громадянам, які звернуться за допомогою у період із квітня по червень 2019 року включно, призначення допомоги буде проведено з 1 квітня 2019 року.

У разі коли в сім’ї одночасно народилося двоє і більше дітей, внаслідок чого сім’я набула статусу багатодітної, виплата допомоги здійснюється на кожну таку дитину.

Допомога призначається у розмірі 1700 гривень.

 

Для призначення допомоги при пред’явленні документа, що посвідчує особу, до управлінь соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання або місцем фактичного проживання подаються:

• заява одного з батьків, з яким постійно проживає дитина, за затвердженою формою;

 копії посвідчення батьків багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу);

 копії посвідчення дітей із багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу);

 копії свідоцтв про народження всіх дітей (із пред’явленням оригіналів).

Вказані документи подаються заявником особисто.

У сільській місцевості прийом документів здійснюють особи, уповноважені виконавчими комітетами сільських і селищних рад, або уповноважені особи об’єднаних територіальних громад.