IMG 4608 28 березня на базі районної ради відбувся обласний семінар з питань умов участі та підготовки проектів   в конкурсі екологічних громадських ініціатив Полтавської області, який цього року запроваджено обласною радою вперше в рамках програми «Екологічні ініціативи Полтавської області на 2019-2021роки».

      Семінар  провели завідувач сектору міжнародної та міжрегіональної співпраці відділу інвестиційної діяльності та проектного менеджменту обласної ради Леся Турбаєвська та експерт в сфері екології та охорони довкілля ГО «Нова Полтава» Ольга Макєєва.

IMG 4602

  Учасниками семінару стали очільники територіальних громад, депутати, освітяни району, молодь, громадськість, працівники районної ради, райдержадміністрації, які мали змогу докладно ознайомитися з положенням про конкурс екологічних громадських ініціатив Полтавської області, пріоритетними напрямками написання проекту, серед яких поводження з відходами, облаштування «зелених зон», енергоефективність, екологічні інвенти, екопросвіта та інше. Наразі автором проекту може бути мешканець області віком від 14 років. Фінансування екологічної ініціативи здійснюється за рахунок коштів обласного та місцевих бюджетів, 50% на 50%. Подача проектів до інвестиційного відділу обласної ради розпочнеться з 15 квітня і триватиме до 15 травня. Тож головне - проявити небайдужість, ініціативність та креатив, заручитись підтримкою місцевих органів влади, вчасно заповнити та подати проектну заявку та чекати на висновки конкурсної комісії, яка проводить відбір переможців, щоб за умови   схвалення проекту, втілити в життя цікаву ідею вирішення тієї чи іншої екологічної проблеми.

IMG 4609

    IMG 4610 Крім того, учасниками семінару було обговорено питання сортування сміття в баки, відповідно до існуючих норм міжнародної колористики, проведення роз’яснювальної роботи серед учнівської молоді, для якої участь у акціях сортування має стати усвідомленням можливості переробки сміття, а, отже, безпосередньої участі кожного у поліпшенні стану навколишнього середовища.