777720 лютого у сквері  Героїв Небесної Сотні, у Лубнах,  відбувся  мітинг-реквієм , панахида за  загиблими  героями Євромайдану, українцями, які в лютому 2014  року  ціною власного життя відстоювали демократію, свободу  вибору, право європейського майбутнього.

діти

Вшанувати пам»ять героїв, пригадати криваві події, коли  держава, пробуджуючись, втрачала цвіт нації, схилити голови у жалобі до скверу прийшли усі небайдужі лубенці: представники влади,  депутати, учасники АТО, волонтери,  молодь, літні люди, духовенство. Разом з учасниками мітингу, на обличчях яких зажура,   дрібним дощем плакала земля,  яка  і досі стогне від втрат і пролитої крові.

мітинг

воїни

До присутніх звернувся голова ГО «Спілка ветеранів АТО» Леонід Шабля він, згадуючи події на Майдані, згадав  українських солдат, які   загинули під Дебальцево у лютому 2015 року.

Лунали вірші, жалобні пісні , а ще слова  ведучих, в яких біль  українців  від подій 2014 року  та подій сьогодення, війни, яка не закінчується,  втрат, які  несе Україна до сьогодні, та розчарувань, адже винних у розстрілах  на Майдані і досі не покарано і хтось спокійно спить, а хтось оплакує  чоловіків, дітей, рідних.

Навколо  пам»ятного знака запалали свічки, лягли квіти. 

Панахиду за загиблими провів Благочиний Лубенського округу УПЦ Київського патріархату настоятель Свято - Пантелеймонівської церкви отець Володимир.  

груп